Jonas Andersen (i hvit trøye)  (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
Jonas Andersen (i hvit trøye) (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Fnyser av øl-refs

Sparta-kapteinene slår tilbake mot kritikken.

Diskusjonen rundt de lokale hockeyheltene har rast i Sarpsborg den siste tiden. Grunnen er at flere spillere gjentatte ganger skal ha blitt observert på byens utesteder med øl i hånden.

- Må få ta seg en øl
Etter lørdagens 2-0-seier mot Stavanger svarte Sparta-kaptein Jonas Andersen (27) på kritikken. Han mener saken er overdrevet.

- Sarpsborg er en liten by. Folk som applauderer deg og heier deg fram en dag, kan stikke kniven i deg en annen dag. Folk er opptatt av hockey og er vi ute må vi oppføre oss pent, sier Sparta-kapteinen til Sarpsborg Arbeiderblad.

- Ingen partyklubb
Flere av supporterne skal ha blitt provosert etter å ha observert hockeyheltene på byen etter svake prestasjoner i hockeyrinken tidligere på dagen.

- Det hender vi er ute og tar en øl og det mener jeg må være lov. Men vi er ingen partyklubb. Vi vet hva som trengs for å prestere på dette nivået, hevder Andersen

Støttes av daglig leder
Daglig leder i Sparta Tore Jobs fastslår at spillerne har retningslinjer for hva som er lov og ikke lov. Han mener spillerne må utøve skjønn.

- Hvis det ikke er kamp før torsdag er det helt greit å ta en øl på byen lørdag. Alt handler om når det gjøres og hvordan man oppfører seg. Vi snakker om voksne mennesker som må få lov til å gjøre hva de vil på fritiden, sier han.

Sparta Sarpsborg ligger på andreplass i GET-ligaen etter 21 kamper, to poeng bak serieleder Vålerenga.