Henke Larsson  (Foto: Bjorn Lindgren/SCANPIX)
Henke Larsson (Foto: Bjorn Lindgren/SCANPIX)
Henrik Larsson  (Foto: JAVIER SORIANO/AFP)
Henrik Larsson (Foto: JAVIER SORIANO/AFP)

Henke-effekt i comebacket

Fotballesset Henrik Larsson gjorde comeback - men ikke på fotballbanen.

Mange hevet øyenbrynene da det forrige uke ble det kjent at den svenske landslagsspissen i fotball Henrik Larsson var høyaktuell for comeback på innebandybanen. Henke la opp innebandyen i 1993 for å satse på fotballen.

- Henke-effekt
I går fikk han sin debut for FC Helsingborg og markerte seg med frenetisk jobbing. Larsson kom på banen til andre periode. Da lå FCH under 1-4 for bunnrival Jönköping.

Etter 60 minutter pluss sudden death var opphentingen et faktum. Henke og hans lagkamerater kunne juble for 7-6-seier.

- Det er en Henke-effekt. Hans lederegenskaper og rutine gjorde forskjellen på lagene i dag fastslår FCH's Björn Lundgren overfor innebandymagazinet.se.

Oppgaven til Henke var enkel.

- Han skulle presse backene deres og man kunne se hvor nervøse de ble når Henrik var på banen. sier trener Joakim Sjöstrand.

Hovedpersonen selv var storfornøyd med returen til innebandy foran 1968 tilskuere i Idrottens Hus.

- Det er fantastisk bra at vi vinner. Jeg har kommet inn i det og alle følte at vi kunne vinne kampen. Hver gang ballen trillet inn så var det bare glede, det er ingen forskjell fra fotballen, sa Larsson til sydsvenskan.se.

Vil ha ham med ut sesongen
Skeptikere har tidligere avfeid Larssons flørt med innebandysporten som et PR-stunt.

- Jeg kan ikke tenke meg at det skal kunne gå. Om han, som la opp på 90-tallet, skulle komme inn i 2008 og hevde seg i superligaen vil det vært pinlig for oss, uttalte landslagsspiller Niklas Jihde til expressen forrige uke.

Etter gårsdagens kamp er ikke FC Helsingborg-ledelsen i tvil: de ønsker å ha med superstjernen resten av sesongen.

- Vi vil ha han så lenge som mulig, sier Helsingborgs trener Joakim Sjöstrand til innebandymagazinet.se.

Med seieren tok Helsingborg et steg opp fra bunnstriden i Eliteserien. Laget ligger nå på 11. plass med åtte poeng. Warberg leder serien med 29 poeng på 12 kamper.

Innebandy er Sveriges nest største idrett med nærmere 140 000 lisensierte spillere. I Norge har Fredrikstad-spilleren Raymond Kvisvik tidligere spilt i eliteserien i innebandy for Greåker.