Saksøker sykehus for 130 millioner

I over en time lå Esmin Green på gulvet før noen brydde seg. Da var det for sent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Familien til kvinnen som døde på gulvet ved et sykehus i New York, saksøker nå sykehuset for nær 130 millioner kroner, ifølge AP.

De krever også at det blir tatt ut tiltale etter straffeloven i forbindelse med det rystende dødsfallet. Advokat Sanford Rubenstein sier til nyhetsbyrået at papirene som varsler om søksmålet ble levert tirsdag.

Nyheten gikk verden rundt etter at et overvåkingskamera fanget opp det som skjedde ved Kings County Hospital i Brooklyn den 19. juni.

Artikkelen fortsetter under videoen

250368

Faller om
Opptaket som også er lagt ut på nettstedet YouTube, viser hvordan den 49-årige kvinnen faller om på stolen og ned på gulvet. I en drøy time blir hun liggende uten at noen bryr seg.

Se video på YouTube (ekstern lenke)

Både sikkerhetsvakter og sykehusansatte ser ut til å legge merke til den livløse kvinnen som ligger med ansiktet ned mot gulvet. Ingen av de gjør imidlertid noen synlige tegn til å sjekke om hun trenger hjelp.

Først etter en time og fire minutter varsler en pasient om hendelsen og personalet blir tilkalt. Da er det imidlertid for sent.

Tidligere søksmål
Green var mentalt syk og skal ha ventet i mer enn ett døgn på å få tildelt en seng da hun falt om. Dødsårsaken er fremdeles ikke offentlig kjent og saken er under etterforskning av politiet. Seks ansatte ved sykehuset har fått sparken etter dødsfallet.

Også tidligere har sykehuset vært i søkelyset for uverdig behandling. Tre organisasjoner har tatt ut søksmål mot sykehuset for det de betegner som «umenneskelig» behandling ved sykehuset.

Ingen representanter for Kings County Hospital eller byens helsemyndigheter var tilgjengelige for å kommentere søksmålet overfor nyhetsbyrået.