Simen Brenne  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Simen Brenne (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Brenne overrasket over LSK

Simen Brenne kan bli presset ut av Lillestrøm. Klubben MÅ kutte lønnsutgiftene og har akseptert et bud fra Odd Grenland på mellom fire og fem millioner kroner.

Lillestrøms Simen Brenne bruker fridagene etter sesongen til blant annet andejakt.

- Her er godsakene. Nå blir det middag i kveld. Når ingen klubber vil ha deg, så må man jo fikse mat selv, ler Brenne.

For nå kan midtbanespilleren selv bli offer for Lillestrøms nedskjæringsplaner. Klubben må kutte lønnskostnadene med 20 prosent, og aksepterte i dag budet på Brenne fra Odd Grenland.

- Jeg visste de skulle kutte ned, men hadde ikke tenkt at de skulle selge meg. Så sånn sett kommer det overraskende.

Har kontrakt
Brenne kom til Lillestrøm fra Fredrikstad etter 2006-sesongen, men angrer ikke på at han skiftet klubb.

- Det er klart vi gjerne skulle hatt den andreplassen istedenfor å kjempe nederst. Men selv om jeg nå kanskje skal selges, så er jeg glad jeg valgte Lillestrøm, fortsetter Brenne.

Midtbanespilleren har kontrakt med klubben også til neste år.

- Det er jeg som til syvende og sist bestemmer. Klubben kan ikke tvangsselge meg, men nå skal jeg snakke med begge klubbene og høre hva som foregår, sier han.

Høy lønn
Brennes dårlige sesong kombinert med hans høye lønn på rundt to millioner i året er etter det TV 2 Sporten erfarer grunnen til at klubben nå vil selge. Brenne er blant Lillestrøms best betalte spillere, og Lillestrøm må nå kutte hardt på nettopp lønningene.

- Hvor lyst har du å spille?

- Det var jo utgangspunktet mitt og det er det jeg vil. Jeg tror det kan skje mye bra i Lillestrøm neste år, og det kan bli mye bedre enn det var i år, svarer han.

Ikke snurt
Han vil ikke si noe om hva han tenker om å spille for Odd, men mener en slik behandling må man være tåle som fotballspiller.

- Det er sånn fotballverdenen funker, så dette må vi finne ut av og klare sammen. Det blir sikkert en grei løsning til slutt, samme hva det blir. Nå må jeg snakke med partene og ta litt tid å tenke på beslutningen. Den kommer nok ikke med en gang, avslutter Brenne.