Lars Tjærnås, trener for Vålerenga.  (Foto: Schønhaug, Bjørn Harry/Scanpix)
Lars Tjærnås, trener for Vålerenga. (Foto: Schønhaug, Bjørn Harry/Scanpix)

Tjernås: - Norges varemerker borte

Norges varemerker; soneforsvar og overgangsspill har smuldret opp under Åge Hareide, mener Lars Tjernås.

Sportsdirektøren i HamKam og fotballeksperten i Canal + føyer seg til listen over kritikere til det norske landslaget, som står uten en eneste seier dette året.

LES OGSÅ: - Puslete å forlate et synkende skip
LES OGSÅ: - Hva er galt med Norge, Drillo?
LES OGSÅ: Seks formasjoner på åtte kamper

- Det jeg er mest forundret over er at det er så utydelig det som blir gjort på spillestilssiden. Det er vanskelig å se en rød tråd i det som er gjort. Og da tenker jeg ikke bare på formasjon, som har vært endret over tid, men faktisk det som ligger nivået over også - på spillestil, sier Tjernås.

- De to viktigste elementene som jeg har savnet har vært overgangsspillet vårt når vi vinner ballen imot et forsvar som ikke er i balanse, og et soneforsvar. Jeg er ganske forundret og litt skuffet over at det vi var så knakende gode på, kanskje de beste i verden, altså vårt soneforsvar og grunnprinsippene i det, har smuldret bort og har blitt et slags forsvarsspill som er veldig vanskelig å lese hva egentlig innebærer, sier mannen som var Drillos assistent i Wimbledon.

- Hvem sin feil er det?

- Jakten på syndebukker er ikke det viktigste. Det som er mye mer interessant er at landslaget vil få betalt ved å fokusere på disse to punktene.