Steinar Nilsen  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Steinar Nilsen (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Overbevist etter SMS-storm

Hundrevis av tektsmeldinger var med på å overbevise Steinar Nilsen om at Brann var rett klubb.

Alfheim stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Fredag ble det klart at Steinar Nilsen skal trene Brann de tre kommende sesongene. Den nye Brann-treneren var strålende opplagt da han møtte pressen på Alfheim stadion fredag.

276142

- Det var et enkelt valg. Når jeg fikk tilbud fra Brann kjente jeg med en gang at det var noe jeg hadde veldig, veldig lyst til, sier Nilsen til TV 2 Sporten.

Se intervju med Steinar Nilsen i videovinduet øverst i saken!

Les også: - En sulten ulv

At han var ønsket, både av ledere og fans, var med på å sørge for at han til slutt valgte Brann.

- Jeg følte meg veldig ønsket av Brann, både av ledelse og administrasjon. Jeg føler at det er en klubb som passer inn i måten jeg tenker på og ikke minst i forhold til mennesker jeg har lyst til å jobbe med, sier Nilsen.

Tippeligaen i Fotballguiden: Tabell | Terminliste | Spillerstaller | Toppscorer

Hyller supporterne
Supporternes innsats var det heller ikke noe å si på.

- Jeg må takke en rekke supportere i Bergen som har sendt et par hundre SMSer etter hvert. Pågangen har vært veldig stor og det er godt å kjenne på det som er noe av det viktigste rundt en klubb, og det er supporterne, sier Nilsen.

Er Steinar Nilsen rett mann for Brann? Stem til høyre og si din mening i kommentarfeltet nederst!

Han har bare gode ting å si om stemningen i Bergen.

- Stadion og supporterne er helt fantastisk. Det er akkurat slik du ønsker at det skal være på en norsk arena. N¨å får jeg muligheten til å stå foran dem og lede laget deres og det er jeg veldig ydmyk for, og jeg gleder meg voldsomt til å få den muligheten.

Se pressekonferansen med Steinar Nilsen her (saken fortsetter under):

276140

- Kan bli noen forandringer
Han har hentet en rekke spillere fra benketilværelse i Brann til suksess i Tromsø, men har ikke planer hente de tilbake til Bergen.

- Nei, i utgangspunktet gjør jeg ikke det. Nå er det en veldig bra tropp der fra før, men jeg ser ikke bort fra at det kan bli noen forandringer. Men allikevel, det er en veldig bra tropp der vi skal ta tak i, sier Nilsen.

- Moldskred har vært aktuell for Brann tidligere?

- Jeg kommenterer aldri navn. Det er spillere som har kontrakt med Tromsø og vi forholder oss til det.

Jobber med trenerteamet
Etter det TV 2 Sporten erfarer vil Nilsen hente inn tidligere Haugesund-trener Rune Skarsfjord som sin assisten. Skarsfjord forlot jobben sin som Haugesund-trener torsdag. I tillegg skal Truls Hallen, som denne sesongen var fysisk trener i Vålerenga, være ønsket som fysisk trener. Hallen fikk ikke fortsette i Vålerenga etter at Martin Andresens første sesong ble evaluert.

- Først og fremst er det et veldig dyktig trenerteam som er der og som har spisskompetanse på sine områder, men jeg ønsker nok å ha med meg noen også. Jeg vil starte den jobben sammen med sportsdirektør Roald Bruun-Hanssen i løpet av de nærmeste dagene, sier Nilsen.

- Hvorfor ble det ikke Aalborg?

- Det har jeg ingen kommentar til.