Jan Åge Fjørtoft  (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Jan Åge Fjørtoft (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

- En tjukkbeint katastrofe

Ingebrigt Steen Jensen med kraftsalve mot Jan Åge Fjørtoft.

Ingebrigt Steen Jensen er klar med boken «Alltid. Uansett!», om Stabæks ferd fra 4. divisjon i 1990 til Mesterligaen i 2009.

- Ikke akkurat ydmyk
I boken får Jan Åge Fjørtoft, som ankom Stabæk fra Eintracht Frankfurt i 2001, gjennomgå og blir beskrevet som både grådig og blottet for ydmykhet.

«Jan Åge Fjørtoft var ikke beskjeden da han solgte inn sine egne kvaliteter, og vi strakk oss langt» skriver Steen Jensen og langer ut mot Fjørtoft:

«Det som ankom var en tjukkbeint katastrofe. På treningsleir i Ayamonte, der han sluttet seg til laget for første gang, var han så dårlig at det ble ringt alarmtelefoner hjem. Han var utrent, relativt uinteressert og ikke akkurat ydmyk.»

- Gruoppvekkende sluttpakke
Trener Anders Linderoth benket Fjørtoft i den første tippeligarunden hjemme mot Tromsø, men den «Fjøra» kom inn til pause i en kamp Stabæk tapte 0-3:

Jan Åge Fjørtoft  (Foto: Fjeldstad, Knut/SCANPIX)
Jan Åge Fjørtoft (Foto: Fjeldstad, Knut/SCANPIX)

«Etter kampen hudflettet han klubben, trenerne og lagkameratene foran et fulltallig pressekorps. Han var ikke kommet til Stabæk for å bo på hybel, spise pizza og sitte på benken. En enestående ydmyk mann – i 45 minutter,» skriver Steen Jensen.

Fjørtofts avgang kommenteres kort, men syrlig. Han «gnålet seg frem til en gruoppvekkende sluttpakke» avslutter Steen Jensen.

Jan Åge Fjørtoft er for tiden i utlandet og har bare en kommentar til Ingebrigt Steen Jensens bok.

- Jeg hyller Voltaire og ytringsfriheten, sier han til TV 2 Sporten.