Steven Gerrard (Foto: Peter Byrne/AP)
Steven Gerrard (Foto: Peter Byrne/AP)

Henry hyller Gerrard

- Burde vinne gullballen, sier franskmannen.

Spekulasjonene om hvem som vinner gullballen raser i fotballeuropa. Først uttalte Zlatan Ibrahimovic at han er «top, top, top of the top». Deretter svarte Cristiano Ronaldo med å rangere seg selv som «nummer én, to og tre i verden».

- Uhørt
Store ord imponerer imidlertid ikke Barcelonas franske angriper Thierry Henry. 31-åringen mener Liverpools midtbanespiller Steven Gerrard lar beina snakke for seg og allerede burde ha blitt tildelt gullballen.

- Steven inspirerer Liverpool uten å snakke. Jeg synes det er uhørt at han ikke ble kåret til Europas beste fotballspiller i 2005 etter Istanbul. Jeg holder ham som en av de beste spillerne i historien, skryter franskmannen ifølge Setanta Sports.

- Mr. Liverpool
Han mener Gerrard har en unik evne til å avgjøre viktige kamper.

- Han er en midtbanespiller og jeg kan ikke tenke på en eneste spiss i verden som har scoret så mange viktige mål som han, i alle fall ikke en midtbanespiller. Hvor mange ganger har han ikke scoret i sluttminuttene? Jeg forsøker å tenke på en spiss som gjør det - det er ingen. Tenk på det, sier den tidligere Arsenalspilleren.

Og fortsetter:

- Jeg vet ikke om det er mulig å beskrive Sevie G med et ord. Selv om han ikke spiller sitt beste kan man alltid regne med han. For meg er han selve definisjonen på Liverpool, sier Henry.

Henry bedyrer imidlertid at han ikke har noen planer om å returnere til engelsk fotball.

- Nei det tror jeg virkelig ikke. Men man skal aldri si aldri, sier han.

Steven Gerrard er én av 30 nominerte til Gullballen. Se den komplette listen over nominerte her.