Sauda smelteverk skriver seg opp på lista over norske bedrifter som er tvunget til nedbemanning. (Foto: Bergsaker, Hugo/Scanpix)
Sauda smelteverk skriver seg opp på lista over norske bedrifter som er tvunget til nedbemanning. (Foto: Bergsaker, Hugo/Scanpix)

Permitterer 100 i Sauda

Eramet i Sauda permitterer halve arbeidsstokken fra 1. januar

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De ansatte på smelteverket i Sauda fikk dårlige nyheter på et ekstraordinære allmøte i ettermiddag.

- Vi har gått ut med varsel om permitteringer fra 1. januar. Bedriften kommer fra nå og et halvt år framover å gå med halv kapasitet, sier informasjonsdirektør Bernt Jarle Dolmen i Eramet Norway til TV 2 Nyhetene.

<b><i>Sjekk TV 2s liste over nedbemanning i ditt fylke her</i></b>

I dialog

Rundt 200 personer jobber i dag på smelteverket på det tradisjonsrike industristedet. Nå må rundt 100 av disse regne med å bli permittert fra nyttår.

- Vi snakker om et permitteringsomfang tilsvarende halvparten av arbeidsstokken. Vi skal nå gå inn i dialog med fagforeningene for å se på hvordan vi praktisk skal gjøre dette, sier Dolmen.

- Dystre tider

Også industribedriften Weldone har ifølge Haugesunds Avis sendt ut permitteringsvarsel. Her risikerer samtlige 44 ansatte å bli permittert.

Også en rekke lokale underleverandører til Eramet vil kunne bli rammet.

- Jeg vil tro at dette vil få omtrent den samme effekten størrelsesmessig hos våre underleverandører i lokalmiljøet, så det er klart at Sauda går dystre tider i møte, sier Dolmen.