Spår rentemassakre

DnB Nor forventer at renten skal kraftig ned fremover.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi justerer våre rente- og valutaprognoser. Blant annet tror vi på kraftigere kutt i styringsrentene enn før, inkludert at Norges Bank vil måtte senke foliorenten til 2,5 prosent innen 12 måneder. Vi beholder troen på en sterkere krone, men det kan ta lengre tid enn vi tidligere har lagt til grunn, melder DnB Nor Markets til sine kunder torsdag morgen.

NA24 – din næringslivsavis

I morgenrapporten til DnB Nor Markets at de kutter kraftig i sine renteanslag for hvor styringsrenten til Norges Bank vil ligge fremover.

2,5 prosent rente
- Når det gjelder styringsrentene, legger vi fortsatt til grunn at Norges Bank vil senke foliorenten med 25 basispunkter møtet i desember – som sentralbanken allerede har signalisert. I gårsdagens tale fra sentralbanksjef Gjedrem kom det heller ingen nye signaler sammenlignet med siste pengepolitiske rapport, skriver DnB Nor Markets i rapporten.

De mener den aktive pengepolitikken som blir signalisert fra sentralbanksjef Gjedrem vil resultere i en styringsrente på 2,5 prosent om 12 måneder. I dag er renten på 4,75 prosent og signalene fra Norges Bank er en rentebunn på 3,75 prosent.

Dypere nedgangskonjunktur
- Utslagsgivende for en slik renteprognose er vår tro på at nedgangskonjunkturen blir dypere og vil vare lenger enn Norges Bank legger til grunn i sine anslag. Likeledes nedjusterer vi våre anslag for styringsrenten ellers i verden. I Sverige tror vi reporenten vil bli senket til 2 prosent om ett år (fra 3,75 prosent), mens styringsrenten i eurosonen blir senket til halvannen prosent (fra 3,25 prosent). I Storbritannia forventer vi rentekutt til én prosent innen første kvartal neste år (fra 3 prosent), mens vi tror den amerikanske sentralbanken kutter med 50 basispunkter i desember, til en rentebunn på et halvt prosentpoeng, melder banken.

Svakere krone
De tror også at norske kroner skal styrkes, men at dette kan ta mer tid.

- Valutamarkedet ser foreløpig ut til å ha flyttet sin referanseramme for hvor kronen skal handles mot euro. Så fort den nærmer seg 8,70 velger mange å selge seg ut igjen, noe som gjør det vanskeligere for EURNOK å nå det tidligere handelsintervallet på pluss/minus 8, melder DnB Nor Markets.