John Arne Riise blir utvist av av dommer Romans Lajuks tidlig i andre omgang av  privatlandskampen i fotball mellom Ukraina og Norge på Dnipro Arena i Dnepropetrovsk onsdag kveld.  (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
John Arne Riise blir utvist av av dommer Romans Lajuks tidlig i andre omgang av privatlandskampen i fotball mellom Ukraina og Norge på Dnipro Arena i Dnepropetrovsk onsdag kveld. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Riise: - Utvisningen var latterlig

- Jeg sa bare «that's f***ing shit», sier John Arne Riise etter Ukraina-kampen.

Ukraina-Norge 1-0

Dnepropetrovsk/Bergen (TV 2 Sporten): John Arne Riise ble utvist for munnbruk etter 50 minutter av den estiske hoveddommeren i kampen mot Ukraina. Det skjønner ikke Roma-spilleren noe av.

- Det kom en spiller fra offside. Jeg blir forstyrret og klarerer. Så sier jeg til linjedommeren at «that's f***ing shit». Så begynte han å vinke og skirke som en galning etter dommeren. Det er noe alle sier i en fotballkamp fordi man er entusiastisk. Så blir jeg vinket inn og får rødt kort, forteller Riise til Tv 2 Sporten etter kampen.

- Det er helt latterlig, er hans dom over utvisningen.

Dommeren var forferdelig gjennom hele kampen.

Les også: Marerittet komplett for Hareide

Riise mener slike utsagn er noe som sies i fotballkamper hele tiden, og som dommerne vanligvis tåler å høre.

- Dommeren var forferdelig gjennom hele kampen. Jeg skjønte ingenting av utvisningen. Nå må jeg ta en prat med ham for å høre hva han trodde jeg sa, sier Riise, som aldri har opplevd noe lignende.

Landslagssjef Åge Hareide ville ikke si mye konkret om utvisningen av frykt for represalier fra Uefa, men han trakk paralleller til dommertilstandene i Øst-Europa på 1980-tallet.

- Vi opplevde slike ting som dette på den tiden. I dag var vi tilbake til 1980-tallet, sier han til Viasat.

Se intervju med Hareide om utvisningen:

275871