Flyfoto av skipsforlis på Nesodden Crete Cement
Flyfoto av skipsforlis på Nesodden Crete Cement

Se havaristen fra lufta

«Crete Cement» hviler nå på sjøbunnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Litt etter klokken 13 onsdag konsentrerer redningsmannskapene seg om å sikre skipet som gikk på grunn utenfor Nesodden onsdag morgen.

- Nå ligger det omtrent på bunnen. Det som blir første prioritet nå, er å få sikret det. Å tømme det for olje blir viktig, så får vi ta selve vraket etter hvert, sier innsatsleder Arild SKarø ved Follo politidistrikt til TV 2 Nyhetskanalen.

Studerer skipet

- Er det fortsatt fare for at det skal tippe rundt?

- Det er litt usikkert, men det er fortsatt et tema å sikre skipet mot at det skal tippe, sier Skarø.

Mannskapene jobber også med å kartlegge selve skipet. Man går gjennom tegninger og danner seg et mer detaljert bilde av hva det inneholder av olje og annen last.

Erfaren los

Losoldermann i Oslofjorden, Tore Olsen, har foreløpig ingen forklaring på hvorfor skipet gikk på grunn. Været var godt og det er ikke et spesielt vanskelig farvann å navigere i.

- Det er smalt, så marginene er små. Men vanskelig er det ikke, sier Olsen til tv2nyhetene.no.

Losen som var om bord da ulykken skjedde, er svært erfaren og har 30 års fartstid.

Losoldermannen avventer nå rapporter fra trafikksentralen og fra losen. Trolig vil rapportene kaste lys over hva som skjedde.

Brannvesenet legger lenser rundt Crete Cement som er i fred med å synke utenfor Fagerstrand i Oslofjorden.  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Brannvesenet legger lenser rundt Crete Cement som er i fred med å synke utenfor Fagerstrand i Oslofjorden. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)