Til himmels på børsen

Stavanger Aftenblad tar helt av på mandagens nyheter.

Følg børsen her

I helgen ble det klart at Schibsted må by på hele Stavanger Aftenblad etter at storaksjonær Stig Fredriksson ga etter for presset fra Schibsted og solgte seg ut. Salget av aksjeposten på 20,6 prosent av mediehuset gir Schibsted en aksjepost på 50,1 prosent. Det sender aksjekursen til himmels.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Rett etter at handelen på Oslo Børs begynte mandag, stiger aksjene i Stavanger Aftenblad 23,78 prosent til 229 kroner. Det gir topplasseringen på listen over alle aksjene på Oslo Børs.

Kritisk røst
Stig Fredriksson har over en lengre tid eid to aksjeposter i mediehuset på rundt ti prosent hver gjennom sine to selskap Vinkelaften og Herenco. Han har også vært den aksjonæren i Stavanger Aftenblad som vært mest kritisk til Schibsteds dominans i markedet og gav i februar uttrykk i NA24 Propaganda at han ville ha en ny generalforsamling i Stavanger Aftenblad.

Det spesielle den gang var at Schibsted sammen med Kaupthing ikke ble vurdert av generalforsamlingen som en gruppe. Fredriksson mente klart den gang at tilbudsplikten burde vært utløst.

- Det blir en absurd situasjon dersom de kjøper seg opp over 40 og så selger seg ned uten å gi et tilbud, sa han til NA24 Propaganda i februar.

Usikker på prisen
Den gang var ikke Fredriksson sikker på om han synes en pris på 231 kroner er god.

Nå fikk han 234,33 kroner per aksje - 3,33 kroner mer enn selgerne i februar og 5,33 over markedskursen ved børsstart mandag.