Asger Jensby  (Foto: TV 2/)
Asger Jensby (Foto: TV 2/)

Millioner til Kongsvinger

Mens flere tippeligaklubber må slankes, ruster Kongsvinger nå opp med danske millioner i budsjettet.

Takket være den nyinnflyttete dansken Asger Jensby økes nå klubbudsjettet fra 13 til 18 millioner kroner. I tillegg frister dansken Tom Nordlie til å bli.

Vil drive som Viking
- Målet er at vi skal rykke opp til eliteserien i 2010. Men først skal vi kjempe i den øvre halvdelen av Adeccoligaen til neste år, sier Jensby.

Mannen som var med på å redde lisensen til KIL forrige uke, vil nå satse for fullt på å gjøre klubben proff.

- Jeg gjør ikke dette for å være redningsmannen. Jeg er kun med på å sikre klubben en sunn og trygg økonomi. Det er også flere investorer som blir med på satsingen, forklarer dansken.

Se Jensby uttale seg om saken øverst.

I løpet av en uke skal Jensby etablere et investorselskap som skal kjøpe opp og eie alle KIL-spillerne. Klubben jobber etter modellen Viking har brukt. Jensby går i utgangspunktet inn med tre millioner kroner.

Vil ha Tom
- I tillegg håper vi Tom Nordlie vil bli med på satsingen. Han er den typen vi vil ha med, sier Jensby og får støtte fra daglig leder i KIL, Ole Jonny Gigernes.

Nordlie har tidligere sagt at det trengs forsterkninger i stallen. Det vil Jensby og klubben følge opp.

- Vi er i god dialog med han og vil jobbe for å få det til, men ingenting er skrevet under ennå, sier Gigernes.

Lang erfaring
Jensby støtter også Bjarne Riis og Kurt Asle Arvesens sykkellag CSC med et tresifret antall millioner kroner gjennom sitt firma IT Factory, og har tidligere vært medeier og styreformann for fotballklubben FC Århus.

- Det å få en sånn person med lang erfaring fra bedriftsledelse og gode kontakter, betyr veldig mye for klubben. Nå kan vi se inn i fremtiden med et mer sikkert grunnlag. Nå kan vi tørre å satse på å spille i Tippeligaen i 2011, sier den daglige lederen.

- KIL viktig for miljøet
Jensby flyttet til Kongsvinger med kona, som er fra Kongsvinger, for et år siden. Nå stiller han opp for den lokale fotballklubben fordi den er så viktig for miljøet.

- Jeg gjør dette fordi fotballklubben betyr så mye for lokalmiljøet, og det er så mye positivt som skjer rundt den. Nå trengte klubben hjelp, og jeg synes det er interessant å kunne gjøre en forskjell ved å være investor, sier Jensby.

- Kommer du til å kjøpe sesongkort?

- Ja, selvfølgelig!