Kurt Asle Arvesen  (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Kurt Asle Arvesen (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Arvesen lei dopingryktene

– Det har streifet meg flere ganger å bare hive hele sykkelen på hylla, sier CSC-Saxo Bank-rytteren.

Kurt Asle Arvesen og hans sykkellag har flere ganger blitt offer for udokumenterte dopingbeskyldninger. For en drøy måned siden påsto den belgiske avisen Le Soir at tre CSC-ryttere var blant de 14 som har avgitt «mistenkelige blodverdier» under årets Tour de France.

Den italienske sportsavisen Gazzetta dello Sport slengte seg også på ryktemøllen, og mente å vite at var snakk om hele fem ryttere fra det danske laget.

– Det verste du kan oppleve
I fjor sommer skrev den danske avisen B.T. at tester tatt da Arvesen vant etappe i Giro d'Italia viste tegn på doping. Avisen dementerte seinere saken, og betalte nordmannen en kompensasjon for de uriktige påstandene.

– Det er helt forferdelig og fortvilende. Du bruker så mye tid og krefter på denne sporten, og så får du sånne tryneslag i ny og ne. Det er det verste du kan oppleve som syklist, å få et slikt rykte hengende på deg, sier Arvesen til TV 2 Sporten.

– Skulle vært saksøkt
– Heldigvis visste jeg selv at det ikke var noe, men det er ikke noe bra at aviser kan skrive som de vil, og så får de ingenting etterpå. De skulle jo vært saksøkt hele gjengen. For et par år siden saksøkte jeg selv en avis i Danmark, en sak som jeg vant. Og nå hadde vi en ny sak i Belgia, der de bare slipper ut noen tilfeldige navn som de trodde muligens, kunne eventuelt, hatt noen merkelige blodverdier. Det var jo bare tatt ut ifra det blå, sier eresfjordingen.

Som ikke legger skjul på at han er grundig lei av ryktespredningen.

– Jeg er så lei at det faktisk har streifet meg mange ganger å bare hive hele sykkelen opp på hylla. Men jeg kan jo ikke gjøre det heller, for da vinner jo doperne.