Illustrasjonsbilde: Listeriabakterien.  (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Illustrasjonsbilde: Listeriabakterien. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Listeria funnet i pålegg

Ber folk kaste kjøttpålegg fra Sørlandskjøtt etter funn av farlig bakterie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sørlandskjøtt AS i Kristiansand har i sin internkontroll funnet listeriabakterier i skåret pålegg i 100 grams-, 150 grams- og 200 grams-pakker produsert etter uke 39.

Funnet av bakterien ble gjort i en internkontroll, og Mattilsynet er varslet.

- Kast pålegget

Bedriften destruerer det pålegget som ikke allerede er kjørt ut til butikkene, men ber alle som allerede har kjøpt produktene, kaste dem.

Det er nå iverksatt tiltak for å fjerne smittekilden i produksjonshallen.

- Vi ønsker ikke at denne bakterien skal komme ut i våre produkter og trekker derfor produktene inn og sørger for at dette ikke skjer videre. Vi må ta de interne kontrollene for å finne ut hvordan bakterien kom inn i produksjonen, sier Drangsholt til NRK.

Farlig for gravide

Risikogruppen for Listeriainfeksjoner er gravide, eldre og personer med nedsatt immunforsvar. Hos risikogruppene kan den gi alvorlig sykdom.

Symptomer ved smitte er magesmerter og feber. Man kan også få kraftig hodepine. Det er viktig at man oppsøker lege hvis man mistanker smitte.