Pelé  (Foto: Leif R Jansson/ SCANPIX/SCANPIX)
Pelé (Foto: Leif R Jansson/ SCANPIX/SCANPIX)
Pele  (Foto: HENRY ROMERO/REUTERS)
Pele (Foto: HENRY ROMERO/REUTERS)

Pelé jekker ned Zlatan

- Zlatan Ibrahimovic er ikke topp tre ennå, mener Pele.

Pelé er i Sverige for å delta på kveldens Fotballgalla. Men selv om han har gjort smiger og ros til en næringsvei siden han la opp som fotballspiller, vil han ikke gå god for Zlatan Ibrahimovics rangering av seg selv som en av verdens tre beste spillere.

- Jeg tror jeg er en av de tre, men jeg sier ikke det for å skryte. Jeg ser ikke på meg selv som et geni, men jeg vet at jeg holder et høyt, høyt nivå. Jeg er top, top, top of the top, sa Zlatan til Aftonbladet i forrige uke.

Pelé kommenterer utsagnet slik:

- Alle vet hvem som er best i Sverige, og han er stor i Europa og Inter. Han tenker kjapt, har bra kontroll, er god nok for hvilket som helst lag, og er veldig god akkurat nå. Men han kan ikke sammenlikne seg med de aller beste, som Kaka, Cristiano Ronaldo og Messi. Men kanskje neste år, vi får se.

Mannen som slo gjennom som fotballspiller under VM i Sverige for 50 år siden har benyttet dagen å besøke Råsunda, sammen med gamle svenske motspillere fra den legendariske VM-finalen. I lys av trenercomebacket til mannen som Fifa kåret til verdens beste spiller, sammen med Pelé - Diego Maradona - fikk legenden også spørsmål om han kan tenke seg å bli landslagstrener.

- Mange store spillere har forsøkt å bli trener. Beckenbauer og Cruyff har vel klart det. Men mange mislykkes, som Didi, Vava, Zito, svarte Pelé ifølge Fotboldskanalen.

Han unnlot å nevne Brasils kaptein fra VM-gullvinnerne i 1994, Dunga.

- Jeg sa store spillere. Dunga er en normal spiller. Men det er ikke hans feil at ikke Brasil har spilt bra i det siste.