PÅ NORGE BESØK: United legenden Giggs er nysgjerrig på Moa.  (Foto: PAUL ELLIS/AFP)
PÅ NORGE BESØK: United legenden Giggs er nysgjerrig på Moa. (Foto: PAUL ELLIS/AFP)

- Giggs spurte om Moa

Ryan Giggs har fått med seg Manchester Uniteds interesse for Moa.

Manchester United-legenden Ryan Giggs var i helgen på Norge-besøk for å møte den engelske storklubbens norske fans.

Det ble en uforglemmelig aften for de 340 fremmøtte på SAS-hotellet søndag kveld. Med seg hadde Giggs blant annet Mesterliga-trofeet.

- Det var et kjempefint arrangement og tilbakemeldingene fra de 340 gjestene var ensidig positive, forteller redaktør for United-supporteren og initiativ-taker Lars Morten Olsen til TV 2 Sporten.

- Giggs spurte om Moa
Samtidig med Giggs’ Norge-besøk sprakk nyheten om at Manchester United ønsker å knytte til seg Vålerengas stjernespiss Mohammed Abdellaoue - også kalt «den nye Solskjær».

Ifølge Olsen har også Ryan Giggs hørt om interessen.

- Da jeg kjørte ham ut på flyplassen spurte han en del om Moa. Han hadde fått med seg Uniteds interesse, men det var kun gjennom avisene, sier Lars Morten Olsen, som forsikrer at han ga Moa de beste skussmål.

Blir Moa United-spiller må han konkurrere om en plass i angrepet mot storstjerner som Cristiano Ronaldo, Dimitar Berbatov, Carlos Tevez og Wayne Rooney.

- Knalltøff konkurranse
Lars Morten Olsen tror interessen for Moa fra Old Trafford er reell.

- Ja, jeg tror det. Men fra det å vise interesse til at spilleren skriver under er alltid en lang vei å gå. United er imidlertid alltid på utkikk etter gode spillere, mener redaktøren.

- Men har Moa sjansen til å få spilletid i United?

- Dersom det skulle bli en overgang vil konkurransen være knalltøff. Men da Solskjær ble hentet i 1996 var det få som trodde han skulle gå rett inn på laget. Det er flere likhetstrekk med Moa og Solskjær, både i spillestil og avslutningsteknikk, svarer Olsen.

Moa  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Moa (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

- Immun mot rykter
Olsen har vært redaktør for United-supporteren siden 2000 og følger klubben tettere enn de fleste. Han har i løpet av de siste årene blant annet hatt flere eksklusive intervjuer med manager Sir Alex Ferguson.

Derfor vil han foreløpig ikke svare på om han tror Moa ender opp på Old Trafford.

- Det er så mange rykter om nye spillere til United at jeg nesten er blitt immun. Men skulle Moa ende opp på Old Trafford ville det vært kjempegøy. Det er en veldig god spiller, poengterer Olsen.

Se hva Sir Alex Ferguson sa om jakten på norske spillere forrige uke:

Bør Manchester United sikre seg Moa? Diskuter med andre fotballfans i kommentarfeltet under!