Ny overfalls-voldtekt

- Jenter i Oslo kan føle seg trygge, sa politimesteren. Så kom nyheten om nok en kvinne skal ha blitt overfalt og voldtatt.

(iOslo.no) Bare to dager før tre kvinner ble forsøkt voldtatt på Nedre Grünerløkka ble en kvinne dratt inn i sin egen leilighet av to menn og voldtatt.

Nyheten sprekker samme dag som politimesteren i Oslo, Anstein Gjengedal, sa til Nettavisen at jenter i hovedstaden som skal ut på byen i helga kan føle seg trygge. Les intervjuet her

Slo til utenfor leiligheten
Kvinnen, som var på vei hjem fra byen, ble overfalt av to ukjente menn utenfor sin egen leilighet i Sverdrups gate på Nedre Grünerløkka.

Også de tre overfallsvoldtektene i helgen skjedde i dette området. En av gjerningsmennene i dette tilfelle skal ha vært av utenlandsk opprinnelse, mens den andre var etnisk norsk.

- Kvinnen meldte straks fra om hva som hadde skjedd, og en patrulje rykket ut, sier Anne Rynning Aasen, som er leder for sedelighetsavdelingen ved Oslo politidistrikt til iOslo.no.

Hun vil ikke si noe om hvorfor politiet ikke har fortalt om denne saken i sammenheng med de tre overfallsvoldtektene i helgen.

- Selv har jeg ikke vært på jobb denne uken, men det er ingen fellestrekk mellom sakene i helgen, og denne saken. Det eneste er at de har skjedd i det samme geografiske området. Vi tror ikke det er en sammenheng her, sier Rynning Aasen.

Voldtatt og rundstjålet
Sammen skal de to mennene ha tvunget kvinnen inn i leiliheten hennes før de voldtok henne, og rundstjal leiligheten for verdier.

Kvinnen kjenner ikke igjen tegningene politiet har sirkulert.

- Hun har avgitt forklaring for oss, og vi etterforsker denne saken på samme måte som andre voldtektssaker. Nå skal det sies at ikke alle sedelighetssaker som skjer havner i media, sier Rynning Aasen.

Hun har ikke lyst til å gå nærmere inn på detaljene i hva som skjedde, eller si noe om hvorvidt politiet har aktuelle mistenkte de vil snakke med.

- Akkurat nå vil vi ikke gå ut med mye detaljert informasjon av hensyn til etterforskningen. Vi skal ikke glemme at også gjerningsmenn kan lese avisen, sier hun.

Fra før av har politiet registrert 15 overfallsvoldtekter og voldtektsforsøk siden nyttårshelgen.

Så langt er tre personer siktet for fire overfallsvoldtekter og voldtektsforsøk i Oslo i år.

Les flere saker på iOslo.no