Bech (Foto: TV 2/)
Bech (Foto: TV 2/)

Brann-kandidat gikk av

Brann-aktuelle Troels Bech måtte gå etter tap for bunnrival.

AaB-Esbjerg 2-1

Deler av pressen krevde hans avgang allerede før kampen. Presset på Esbjerg-trener Troels Bech ble ikke mindre etter at laget hans tapte 1-2 borte mot bunnrivalen Aalborg.

Etter kampslutt ville verken styreformann Jørgen L. Jensen eller sportsdirektør Niels Erik Søndergaard i Esbjerg uttale seg om Troels Bechs fremtid.

Selv valgte Bech et kryptisk svar,

- Vi lever jo i Robinson-tider, hvor noen blir stemt hjem hver uke. Så kanskje hadde det vært kjekt å vinne, sier han til dansk TV 2.

Noen timer senere, bekreftet han overfor Bergensavisen at han er ferdig i Esbjerg.

- Jeg kan bekrefte at samarbeidet nå er over. De tre årene jeg har vært i Esbjerg har vært fine, men for klubbens og min egen del er det best at vi avslutter samarbeidet nå, sa Bech til ba.no.

Han understreker overfor avisen at han ikke har hørt noe fra Brann siden besøket i Bergen på fredag.

I begrunnelsen - som er lagt ut på Esbjergs hjemmesider - heter det at Bech og ledelsen er enige om å avslutte samarbeidet.

Etter knappe tre år som sjeftrener i EfB har Troels Bech fratrådt med øyeblikkelig virkning. Meddelelsen ble gitt til spillertroppen umiddelbart etter nederlaget for AaB i SAS Liga-kampen på Energi Nord Arena søndag ettermiddag.

Ledet, men tapte
Esbjerg fikk en drømmestart da Michael Jakobsen scoret selvmål allerede etter seks minutters spill.

Caca utliknet kun åtte minutter senere og det stod 1-1 til kampens siste minutt. Da sørget Kasper Risgård for 2-1 til hjemmelaget.

Med dagens tap, befinner Esbjerg seg på bunnen av Superliga-tabellen med åtte poeng. AaB derimot tok steget ut av bunnstriden med sine 14.

Se hele tabellen her!

Det har stormet rundt Bech siden han - to dager før det viktige bunnoppgjøret - dro til Bergen for å besøke det som kan bli hans neste arbeidsgiver: Sportsklubben Brann.

Brann-ledelsen vurderer dansken opp mot Steinar Nilsen som Mons Ivar Mjeldes arvtaker på Stadion. Denne prosessen har fått danske medier til å kalle Bechs bergensbesøk for et «reality-show».

- Klubben ville vært tjent med at både formann og trener var fortid fra i dag, skrev Ekstra Bladets fotballredaktør Allan Pedersen lørdag.

Dagens kamp fikk ikke kritikkerne til å tie. Og i studio etter kampen, ble Bech spådd en kort fremtid.

- Jeg tror ikke han er i Esbjerg 1. januar. Hvis Esbjerg finner en løsning på hvordan de kan få seg noen poeng i løpet av de neste tre kampene, så gjør de det. Og det er også Troels Bech fullstendig klar over, sa ekspert Poul Hansen.

Den tidligere topptreneren var ikke imponert over Esbjerges og Bechs håndtering av interessen fra Bergen.

- Det er ikke klasse. Heller tvert imot.

.