kart_hrs_vestlandet2_680
kart_hrs_vestlandet2_680

Mann falt over bord

Krisedøgn for Hovedredningssentralen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har vært et svært hektisk døgn for Hovedredningsentralen på Sola. Hele 19 aksjoner, de fleste som følge av den sterke vinden som herjer store deler av kysten. Fortsatt er en mann savnet etter at han falt over bord fra en dansk fiskebåt.

Seilbåt på grunn

En katamaran med en person om bord gikk på grunn ved Melingsvågen i Bømlo i Hordaland på søndag formiddag. Mannen som var i båten klarte selv å redde seg ut og over på et skjær. Klokken 11 søndag formiddag satt mannen fortsatt på skjæret.

TV 2 får opplyst at et Seaking-helikopter skal være på vei. Kystvakten og en redningsskøyte har også satt kursen mot Melingsvågen.

Båten som gikk på grunn var en 11 meter lang aluminiumsbåt.

Forskjøvet last

Klokken 11.40 kom det melding om at den norskeide lastebåten Tello har fått forskjøvet last. Et seaking-helikopter fra Ørlandet har plukket opp fire av de syv som befant seg på båten, fordi man er redd for for at bølgene kan skape slagside.

Kl 14.20 melder Hovedredningssentralen om at de har klart å snu lasteskipet, og at det nå føres mot Steinshamn i Aukra, hvor skipet i utgangspunktet skulle. De fire av mannskapet som ble hentet ut, flys til havnen i helikopteret.

Ifølge HRS sier kapteien på skipet sier de har kontroll og de har to båter som følger de mot land.

Mann over bord

Like senere ble det meldt om at en mann var falt over bord fra en dansk fiskebåt. Båten befant seg da ca 11 mil fra Stavanger, mot Sleipner-området.

- Det er sendt Seaking-redningshelikopter fra Sola, og to andre fartøy driver søk i området, sier pressetalsmann Erik Knudsen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til TV 2 Nyhetskanalen.

Han forteller at det er liten storm, med bølger på 6-7 meter.

Knudsen forteller at det i år vil være en økning på ca 10 prosent i antall redningsaksjonen i forhold til i fjor. Hovedredningssentralen i Sør-Norge har ansvaret for leteaksjoner helt opp til Rørvik i Nord-Trøndelag.

Hadde ikke redningsvest

Pressetalsmann Einar Knudsen ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge sier til TV 2 Nyhetskanalen at det er dårlig vær i leteområdet med sterk kuling til liten storm.

- Vi har fått vite fra båten at denne mannen som falt over bord ikke hadde redningsvest på seg. Det er klart at sjansen ffor å finne han i live blir mindre, sier Knudsen.

Det vil letes etter mannen fram til mørkets frambrudd søndag. Det vil gjøres en ny vurdering mandag morgen om søket skal fortsette mandag.

Totalt har det vært 19 redningsoperasjoner som Hovedredningssentralen har vært involvert i det siste døgnet.