Stortinget (Foto: Kyrre Lien/SCANPIX)
Stortinget (Foto: Kyrre Lien/SCANPIX)

Vil ha narkomane til Stortinget

Politiet ber rusmisbrukere innta Eidsvolls plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra mandag vil politifolk i uniform og sivil oppfordre narkomane til å flytte seg til den lille parken foran Stortinget, Eidsvolls plass.

Dette er en del av aksjonen «Ute av syne, ute av sinn», melder Dagsavisen Meningen med aksjonen er at myndighetene lettere skal se de narkomane, og dermed i større grad gi dem hjelp.

Må se dem

– Ingen politikere beveger seg i områder der de narkomane oppholder seg i dag. Hvis de skal få hjelp, må politikerne se dem, møte dem, snakke med dem og ta dem på alvor, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon til avisen.

I fjor ble det satt ny rekord i overdosedødsfall med 244 døde. 109 av dem døde i Oslo.

narkomane (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX/)
narkomane (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX/)

- Ikke sett forbedringer

Stølen har også tidligere i år gått ut med sterk kritikk mot narkotikapolitikken. Til tross for at både justisminister Knut Storberget og helseminister Bjarne Håkon Hanssen roste Stølen for å sette fokus på de narkomanes rettigheter, sier stasjonssjefen til Dagsavisen at han ikke har sett noen forbedringer.

Området foran Stortinget vil ikke bli noen frisone som følge av aksjonen.

– Vi kommer til å slå ned på kriminalitet, men de narkomane har like stor rett som alle andre til å oppholde seg i byen. Da kan de like gjerne være utenfor Stortinget som alle andre steder, avslutter Stølen.

LES OGSÅ: TV 2-reporter Klaus Holthes blogg: «Hamsterdam foran Stortinget»