Score_680
Score_680

The Score

Dette er Marlon Brandos siste fullendte film, og den eneste han spiller sammen med Robert de Niro. Endelig møtes de to gudfedrene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De har begge vunnet Oscar for samme rolle som Vito Corleone i henholdsvis Gudfaren I og II (1972 og 1975).

«The Score» er også en film om det ultimate tyveriet som skal gjøre slutt på alle økonomiske bekymringer. En actionfilm basert på godt håndverk og spennende dramaturgi, ikke på kjappe eksplosjoner og vold.

Profesjonell tyv
Nick Wells (Robert DeNiro) er en profesjonell tyv, men bestemmer seg for å forlate bransjen for godt ettersom han nesten ble tatt på sin siste jobb. Planen er å leve et rolig liv med kjæresten Diane (Angela Basset), og drive en jazzklubb i New York. Men så dukker Max (Marlon Brando) opp.

Max er Nicks gode venn og forretningspartner i lysskye affærer, og han har et tilbud Nick ikke kan si nei til. Et historisk og svært verdifullt fransk septer er funnet i det det ble forsøkt smuglet inn i landet, og er nå under streng overvåkning hos Tollvesenet, før det skal returneres til Frankrike.

Falsk hjerneskade
Nick skal samarbeide med en kjenning av Max på innsiden, Jackie (Edvard Norton). D.v.s., han later som han er Brian og har en hjerneskade. Egentlig heter han Jackie og er så smart at han klarer å lure Nick også. Han er både yngre og mer pågående enn Nick, og dessuten meget talentfull. Alt blir planlagt svært nøye, og til slutt gjenstår bare ett spørsmål. Hvem kommer til å lure hvem?

Amerikansk thriller fra 2001.

Med: Marlon Brando (Max), Robert De Niro (Nick), Edvard Norton (Jack Teller), Angela Basset (Diane), Gary Farmer, Paul Soles, Jamie Harrold).

Regi: Frank Oz.

Aldersgrense: 15 år.

Se «The Score» på TV 2 lørdag kl. 22.50.

Se også:

«Vil du bli millionær?» på TV 2 lørdag kl. 20.00.

«Den store reisen» på NRK1 lørdag kl. 20.55.

«Titanic» på TV3 lørdag kl. 21.30.

«Brothers & Sisters» på TV 2 Zebra lørdag kl. 21.10.