Troels Bech (Foto: efb.dk/)
Troels Bech (Foto: efb.dk/)
Kristian Flittie Onstad (Foto: SONNY MUNK CARLSEN/EPA)
Kristian Flittie Onstad (Foto: SONNY MUNK CARLSEN/EPA)

- Heller 5-4 enn 1-0

Autoritær. Entusiastisk. Kunnskapsrik. Offensiv.

Slik beskriver den tidligere Lyn-spilleren Kristian Flittie Onstad treneren Brann er i samtaler med.

Det var Troels Bech som hentet midtstopperen til Danmark sommeren 2006.

- Han er en entusiastisk type på treningsfeltet. Han er autroitær i den forstand at han er tydelig på hva han vil og vet hva han mener. Han har veldig gode kunnskaper om hvordan fotball skal spilles. Spesielt den offensive delen. Vi har en egen fysisk trener, men jeg har inntrykk av at Troels liker å gjøre mye selv.

- Best på det offensive
Selv om Flittie Onstad presiserer at han har et «veldig godt forhold til Troels», er det ikke alt han er like fornøyd med.

Jeg synes ikke han er like dyktig på det defensive som det offensive

- Jeg synes ikke han er like dyktig på det defensive som på det offensive. Han vektlegger begge deler, men jeg synes ikke vi opptrer helhetlig nok forsvarsmessig og det er i grunn hans hovedansvar. Samtidig, jeg hadde Henning Berg før jeg kom hit, og han er jo ekstremt opptatt av den defensive strukturen, sier 24-åringen.

Er dette rett mann for Brann? Si din mening i kommentarfeltet nedenfor!

Flittie Onstad har spilt regelmessig siden overgangen fra Norge. Han beskriver Esbjergs spillesystem slik:

- Vi har spilt 4-4-2, enten med flat midtbanefirer eller med en diamant sentralt. I tøffe bortekamper, som for eksempel mot Brøndby eller FC København, legger vi om til 4-4-1-1 og spiller med en hengende spiss, legger oss lavt og satser mer på kontringer.

- Er Bech en trenertype som alltid går for seier, eller er han en mer kalkulerende type som kan foretrekke uavgjort i tøffe kamper?

- Troels er offensiv. Han er en type som liker å score mål og underholde. Han liker nok bedre å vinne 5-4 enn å vinne 1-0.

Kristian Flittie Onstad (Foto: SONNY MUNK CARLSEN/EPA)
Kristian Flittie Onstad (Foto: SONNY MUNK CARLSEN/EPA)

Må veies regelmessig
Esbjerg ligger sist i Superliagen med kun åtte poeng på 13 kamper (se faktaboksen til høyre på siden).

- Hva er årsaken til det?

- Vi har i grunn spilt bra i år, men vi har hatt enorme problemer med å score mål. Tabellen lyver - i hvert fall om en ser på spill og sjanser, sier mannen som debuterte for Lyn som 17-åring i 2001.

Et av tiltakene Bech har anvendt, er å koble inn mentaltreneren og foredragsholderen Rasmus Bagger som mentor for spillergruppen.

- Vi har hatt regelmessige møter med ham de siste tre ukene, forteller Flittie Onstad.

- Trener mest
Tidligere har Branns egen lege Ola Jøsendal kritisert rødtrøyene for manglende toppidrettskultur. Ifølge Flittie Onstad er Bech veldig opptatt av treningskultur.

- Det er flere som mener vi er den klubben i Danmark som trener mest. I en normaluke har vi doble økter både tirsdag og torsdag, med en fridag i mellom. De andre dagene har vi én økt eller kamp.

- Hvordan er kostholdsregimet?

- Han er også opptatt av hva vi spiser. Vi må veie oss før og etter trening én dag i uken. Han har også hentet inn to ernæringseksperter som har kurset oss i det som har med kosthold å gjøre.

Lang trenerkarrière
Bech er 42 år, men har bred erfaring. Han har tidligere trent Viborg Hjortshøj-Egå IF (damelag), AC Horsens, Ikast FS, OB og FC Midtjylland.

Dansken var selv en aktiv fotballspiller, og akslet trøya i klubber som Svendborg, tyske SpVgg Fürth og Silkeborg. Bech spilte fortrinnsvis back eller midtstopper, men måtte legge støvlene på hylla i 1994 på grunn av en akillesskade.

Se intervju med kandidaten her:

Det ble forsøkt operasjon i hælen, men det satte seg stafylokokker-bakterier i såret og Bech ble erklært fotballinvalid som 27-åring.

Skaden førte til at Svendborg-karen tok fatt på sin trenerkarrière umiddelbart. Hans første jobb var som assistenttrener i Viborg. Hans største trenertriumf var cupgullet med Odense i 2002.

Slagsmålpåstander
Bech har også skapt seg en navn i Danmark som fotballekspert for TV 3.

Likevel er det én hendelse som skapte store overskrifter for Bech i fjor: Etter sesongslutt i den danske eliteserien gikk Esbjerg-spillerne ut for å feire. Rundt femtiden på morgenen skal Bech etter sigende skal ha havnet i slagsmål med forsvarsspilleren Nicolai Høgh.

Bech selv nektet for hendelsen og hevdet han kun omfavnet Høgh i glede, hvorpå spilleren vred seg unna.

- Det var helt harmløst. Jeg kom innenfor hans intimsone, han brøt seg unna og gikk vekk. Noe mer skjedde ikke, sa han til Ritzau, ifølge dansk TV 2.

Saken kokte etter hvert helt ut kålen, og hendelsen fikk heller ingen konsekvenser for verken Bech eller Høgh.

Er dette rett mann for Brann? Si din mening i kommentarfeltet nedenfor!