Illustrasjonsfoto (Foto: SCANPIX)
Illustrasjonsfoto (Foto: SCANPIX)

Ni år for overgrep

Mannen mente seg uskyldig dømt for sexmisbruk av datter og stedatter og anket til lagmannsretten. Der ble straffen økt med tre års fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lagmannsretten fant det nemlig bevist at den 35 år gamle mannen fra Vestfold hadde hatt samleie med sin egen datter fra hun bare var åtte år gammel. Da hun var 11-12 år gammel forgrep mannen seg på sin egen datter annenhver helg mens hun var på besøk.

Sexregime

35-åringen ble videre dømt for å ha hatt minst tre samleier med stedatter da hun var 10-11 år, hatt munnsex med henne og stukket gjenstander inn i skjeden hennes. Ved ett tilfelle fikk han også stesønnen til å onanere.

– Det er god bevismessig dekning for å hevde barna var del av et skremmende «sexregime», skriver lagmannsretten ifølge Tønsberg Blad.

I dommen står det videre at mannen viste pornografi til barna, at de så at han brukte kokain og at de var med ham til narkotikaselgere. En gang ga han kokain til sin 12 år gamle sønn.

Mannen har hele tiden nektet for å ha forgrepet seg seksuelt mot datter, stedatter og stesønn.

Anket

I Sandefjord tingrett ble mannen dømt til seks års fengsel og anket.

I lagmannsretten nedla statsadvokat Alf Martin Evensen påstand om seks års fengsel. De tre juridiske dommerne og fire legdommerne kom imidlertid enstemmig fram til at ubetinget fengsel i ni år er riktig straff.

Forferdet

Advokat Ole A. Rasmussen sier til Tønsbergs Blad at hans klient er forferdet over dommen og at den vil bli anket til Høyesterett.

– Dette må være feil straffeutmåling. Det mener statsadvokaten også, og han må ha litt greie på det, sier advokat Rasmussen til avisen.