01_valg_crop3 (Foto: SCANPIX)
01_valg_crop3 (Foto: SCANPIX)

Sarah ber for Obama

- Jeg er stolt av Barack Obama. Jeg ber for ham og hans familie, sier Sarah Palin en drøy uke etter presidentvalget i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sarah Palin dukket opp i talkshowet "Larry King Live" onsdag kveld, etter at hun og presidentkandidat John McCain gikk på et knusende nederlag i predidentvalget mot Barack Obama sist uke. I intervjuet med Larry King snakket hun om sin egen rolle i valgkampen, og om sin erkemotstander Barack Obama.

Angrer ikke

- Jeg er ikke redd, jeg er optimistisk. Barack Obama kommer til å omgi seg med erfarne folk. Det var ikke noe ondsinnet i at vi kritiserte Obama for hans forbindelser, sa Palin, og siktet til påstandene om at Obama var knyttet til terrorister.

- Jeg synes ikke det var galt å ta opp dette, på samme måte som både jeg og John McCain forventet å bli konfrontert med vår bakgrunn.

Palin virket tilsynelatende mye mer vennligsinnet innstilt til USAs neste president enn hun ga uttrykk for i valgkampen.

Ikke invitert

- Jeg er stolt av Barack Obama. Jeg ber for ham, hans familie og den nye administrasjonen. Jeg ser frem til alle gode ting som venter denne nasjonen, sa hun.

På spørsmål fra Larry King om hun gar planer om å være til stede under innsettelsen av Obama, svarer hun:

- Jeg har ikke blitt invitert. Det ville kanskje vært noe, hvis jeg ikke er for travelt opptatt der oppe i Alaska. Jeg vil gjerne.

Larry King unnlot heller ikke å komme inn på om hun kan ha skadet valgkampen til McCain.

Lei seg

- En CNN-meningsmåling viser at 43 prosent av amerikanerne er negativt innstil til deg. I ettertid, tror du at du kan ha skadet kampanjen?

-Hvis jeg har skadet kampanjen og kostet McCain så mye som en stemme, er jeg lei meg. John McCain er en sann amerikansk helt. Han har gode løsninger på de utfordringene USA står foran i øyeblikket, både når det gjelder nasjonal sikkerhet og for å få økonomien tilbake på rett spor. Ja, jeg er lei meg hvis jeg kostet ham stemmer, sa Palin.

- Er du klar for å stille som presidentkandidat?

- Jeg vil ikke stenge noen dører som er åpne i fremtiden. Uten en krystallkule, vet jeg ikke muligheter som vil by seg, sa hun.