Rikshospitalet (Foto: Scanpix)
Rikshospitalet (Foto: Scanpix)

Oslo får gigantsykehus

Fra nyttår oppstår Oslo universitetssykehus med over 20.000 ansatte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aker, Ullevål og Rikshospitalet blir rett over nyttår slått sammen til ett gigantisk universitetssykehus i Oslo.

Foreløpig er det nye sykehuset døpt Oslo universitetssykehus.

TV 2 Nyhetene har tidligere meldt at det lå an til en sammenslåing mellom Rikshospitalet/Radiumhospitalet og Ullevål sykehus.

Ullevål sykehus (Foto: Scanpix)
Ullevål sykehus (Foto: Scanpix)

Vil sikre forskning

At Helse Sør-Øst nå vil innlemme Aker universitetssykehus i sammenslåingen er primært for å sikre best mulig forskningsmuligheter, undervisning av medisinerstudenter og annet helsepersonell.

Det beste tilbudet

Helse Sør-Øst mener også at at ett sykehus med både spesialistkompetanse og lokalsykehusfunksjoner blir et universitetssykehus med tett tilknytning til Universitetet i Oslo.

Slik mener ledelsen i Helse Sør-Øst at pasientene får det beste faglige tilbudet, og at medisinsk utdanning på alle nivåer og forskning blir styrket.

Skyhøye ambisjoner

Ambisjonene for det nye sykehuset er høye. Oslo universitetssykehus skal være i fronten av den internasjonale medisinske utviklingen, erklærer Helse Sør-Øst.

Aker sykehus (Foto: Scanpix)
Aker sykehus (Foto: Scanpix)

Det nye sykehuset får én felles direktør og ledelse, samt felles styre. Det fremgår av styrepapirene som ble sent alle styremedlemmene i Helse Sør-Øst sent i går melder Aftenposten. Torsdag i neste uke behandler styret forslagene fra ledelsen i det regionale helseforetaket.