sanner3_680 (Foto: TV 2)
sanner3_680 (Foto: TV 2)

- Et stormfullt ekteskap

Jan Tore Sanner vil samarbeide med Frp og omtaler forholdet til Siv Jensen som et stormfullt ekteskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høyre-leder Erna Solbergs store drøm, er å samle alle de fire partiene på borgerlig side før stortingsvalget neste år. På den måten kan hun for alvor ta opp kampen om kontorene i regjeringskvartalet.

På Landstinget i kveld avslører Høyre-nestleder, Jan Tore Sanner, at de vil samarbeide med Frp. Dette til tross for at forholdet mellom de to partiene har vært stormfullt hele høsten.

- Vil skifte ut de rød-grønne

Sanner sier at hovedgrunnen til at de vil samarbeide med Frp, er å bli kvitt den rød-grønne regjeringen. Men ikke for enhver pris. Høyre vil i så tilfelle stille visse krav til Frp blant annet med tanke på kulturpolitikk og innvandringspolitikk.

- Helst hadde vi sett at alle de borgerlige partiene jobbet sammen, sier han.

Han legger til at han har god erfaring med å samarbeide med Frp-formann Siv Jensen.

- Jeg har forhandlet budsjett med Siv Jensen i fire år. Det var som et stormfullt ekteskap, men vi ordnet det opp på kammerset, og kom ut med gode løsninger for Norge, sier Sanner.

myhre_680
myhre_680

- En stemme til Høyre er en stemme til Frp

Tidligere RV-leder, og ifølge Sanner, «en gammel kommunist», Aslak Sira Myhre mener Sanners uttalelser må sees på som en advarsel til det norske folk.

- Det som Sanner sier går ut som en advarsel til alle anstendige folk som vurderer å stemme Høyre. Det betyr i realiteten at en stemme til Høyre i neste valg er en stemme til Siv Jensen inn i regjeringskvartalet. Det kommer til å bli en skremmende erfaring for vanlige folk i Norge, sier en engasjert Myhre.

Myhre hevder Sanner og Jensen i regjering vil få store konsekvenser for kulturen, pressen og innvandrere i Norge.

Hvem bør Høyre samarbeide med? Si din mening under artikkelen.