Dave Annable, Brothers and Sisters
Dave Annable, Brothers and Sisters

Søsknenes suksessformel

Dave Annabel fra «Brothers & Sisters» tror han vet hvorfor serien har blitt populær verden over.

- Jeg tror «Brothers & Sister» har blitt en stor suksess fordi folk som ser på kan si: «han er akkurat som min onkel, jeg har en homofil bror eller fetteren min sliter med stoffmisbruk». Manusforfatterne våre har gjort en fantastisk jobb. De har skapt virkelighet på TV og den virkeligheten har krysset landegrenser og overkommet språkbarrierer. Det er rett og slett min forklaring på suksessen, forteller Dave Annable.

Dave Annable, Brothers and Sisters
Dave Annable, Brothers and Sisters

Soldat til avrusning

I serien spiller Dave «Justin Walker» familiens yngstemann. «Justin» har alltid vært en utforskende og glad i en fest.

Kombinasjonen gjorde at han da han jobbet på et krigssykehus i Irak under krigen eksperimenterte i overkant mye med medisinene han hadde tilgang på. I første sesong av serien kom han hjem fra Irak og fortsatte sitt misbruk. Det endte med innleggelse og en lang periode på avrusningsklinikk.

- Vi er veldig like

Til tross for sine laster er «Justin» en varm og morsom karakter. Og Dave mener han har mye til felles med sin rollefigur.

- Vi likner hverandre på mange måter. Vi bruker humor for å håndtere forskjellige situasjoner begge to. Jeg spøker like mye med ting som «Justin» gjør. Denne rollen er veldig morsom å spille fordi manusforfatterne har gitt ham mange spennende historier å fortelle, sier Annable og fortsetter:

- Jeg er skikkelig glad for å være en del av serien, den har på mange måter åpnet øynene mine. Ikke bare for krigen generelt, men også for menneskene som er i Irak og den rollen de spiller i vårt samfunn. Det har blitt en helt spesiell ting for meg.

Brothers-&-Sisters
Brothers-&-Sisters

Fra Burger King til verdenssuksess

Dave Annable innrømmer at han aldri hadde noen drøm, eller plan, om å bli skuespiller. Det var faktisk en liten avisannonse som avgjorde det hele.

- Jeg ble skuespiller fordi jeg fant ut at jeg var utrolig dårlig til alt annet, spøker han. Men det var ikke bare flaks som gjorde at skuespilleren ble oppdaget.

- Jeg så en annonse i lokalavisen som søkte skuespillere og modeller. Jeg møtte opp på åpen audition og gjorde det såpass bra at jeg fikk på en måte en agentavtale ut av det.

Men det var en kjent hurtigmat-kjede som resulterte i det store gjennombruddet.

- Etter en Burger King-jobb bestemte jeg meg for å satse på skuespilleryrket og hoppet av collegestudiene. Jeg husker godt at moren min ble rasende! Det endte med at jeg måtte bo i kjelleren til bestemor. Så kom TV-kanalen FOX på banen med et tilbud og resten er historie. Jeg er virkelig den heldigste karen i verden!

Se «Brothers & Sisters» onsdager klokken 21.40.