GLEDELIG GJENSYN: Fra 1. desember til juleaften sender TV 2 kultklassikeren «The Julekalender».
GLEDELIG GJENSYN: Fra 1. desember til juleaften sender TV 2 kultklassikeren «The Julekalender».

Her er TV 2s julekalender

Kultsuksessen fra 1994 e' bærre lækker.

I år skal vi more oss med «The Julekalender» – historien om nissene Fritz, Hansi, Gynter og potetbøndene Gjertrud og Olaf Sand. «The Julekalender» ble vist på TV 2 første gang i 1994, og den utradisjonelle julekalenderen ble en stor suksess.

Kultserie

«Det e' bærre lækkert» og «bob bob» ble innført i det norske vokabular, og «Støveldance» ble en slager på diskotek landet rundt. Nå – 14 år senere – er det tid for en ny runde med nissene. Hver dag fram til jul kan du følge den populære kultserien.

Hva er «The Julekalender»?

Historien handler blant annet om potetbøndene Olaf og Gjertrud Sand. De er i full gang med juleforberedelsene i det lille huset sitt i Trønderlag.

Gjertrud kan imidlertid ikke finne den store kassen med julepynt, og kaster seg over de fargerike julekatalogene for å lage hjemmelaget julepryd. Mens hun lager små og store pyntegjenstander av katalogene, får hun øye på enhver husmors drøm; en foodprocessor. Den ønsker hun seg til jul!

Livsviktig oppdrag

Et helt annet sted – i en annen kant av verden – ligger den eldgamle nissen Gammel Nok (Arve Opsahl) for døden. Spilledåsen som spiller hans livsmelodi, er iferd med å stanse. Gammel Nok tilkaller de tre nissene Fritz, Hansi og Gynter for å hjelpe.

Nissene får i oppdrag å reise til det gamle landet, finne den eneste gjenlevende nissehulen og bringe tilbake nøkkelen som kan trekke opp spilledåsen og redde ham.

Med seg på reisen får de tre nissene et kart og Den Store Klokeboken. Med den kan alt la seg gjøre. Derfor er det viktig at boken ikke faller i gale hender. Spesielt viktig er det at det onde, mørkets folk – Nåsåene – ikke får tak i den.

Se «The Julekalender» hver dag klokken 17.30 på TV 2 fra 1. til 24 desember!