LB
LB

Bedre med Liv Grethes mann

Lars Berger føler han har fått et løft på skytebanen av Raphael Poiree.

De har kjempet side om side i mange år, men i år er det Poiree som skal løfte Berger fram til nye triiumfer. Sammen med Egil Gjelland, er franskmannen trener for europacuplaget, der Berger har fått plass før årets sesong.

- Raphael har hjulpet meg til å bli en mer stabil skytter. Ingen tvil, sier Berger til TV2 Sporten.

- Jeg får i alle fall mye bedre tips fra både Egil og Raphael enn jeg gjorde før. De er ikke så hemmelighetsfulle lenger, he, he.

Ser framover
Lars Berger ble i likhet med Frode Andresen vraket fra landslaget i vår. Men han ønsker ikke å dvele med fiaskosesongen som kostet han en plass blant våre beste menn.

- Nei, det er historie. Nå ønsker jeg bare å se framover. Se på været her nå. Det er sol, og god gli, det er deilig, he, he.

Men han kan ikke prate seg bort fra at helgens åpningsrenn blir viktig med tanke på å få gå verdenscup og VM senere i år.

- Vi er vel syv som skal gå verdenscup. Er man blant de beste her i helga, så får man gå. Sånn har det vel alltid vært.

Ingen dialog
Han har heller ikke hatt noe behov for å snakke med landslagsledelsen.

- Jeg har ikke pratet med andre enn mine trenere. Jeg kan ikke prate meg inn på verdenscuplaget. Resultatene prater for seg selv.

Skiskytteren Lars Berger har tre gull i Ski-VM. Men i år blir langrenn nedprioritert. Selv om han er kvalifisert som tittelforsvarer på 15 kilometer. Siden den går i klassisk stil i år, er det helt uaktuelt for Berger å satse på.

- Mulig jeg slenger meg med på et og annet renn utover sesongen. Men jeg er skiskytter, og satser primært på det.