FK Zebra  (Foto: Halvor Mykleby)
FK Zebra (Foto: Halvor Mykleby)

Nerdenes beste

Her er høydepunktene fra nerdeserien «FK Zebra» så langt.

Egil Drillo Olsen fikk oppgaven å forvandle 16 nerder til fotballgenier. Det viste seg tidlig å være en større utfordring enn først antatt.

Aerobic uten koordinasjon

Det hele begynte med at den legendariske treneren sendte gutta på aerobic for å bedre kondisjonen. Etter å ha sendt gutta igjennom en rekke tester på toppidrettsenteret, var han ikke imponert.

Ingen av gutta hadde prøvd aerobic før, noe treningsøkten bar preg av. Se hvordan 16 gutter uten koordinasjon kommer seg igjennom en time med aerobic her:

266953

Aerobicforestillingen var ikke spesielt grasiøs, men alle 16 gjennomførte økten. Verre ble det da Drillo avslørte at gutta i tillegg skulle igjennom en styrkeøkt. Det ble i overkant tøft for de fleste gutta:

267243

Uredde fotballnerder

Serien «FK Zebra» er ikke bare for de fotballinteresserte. Serien handler like mye om en gjeng sjarmerende gutter som ikke er redde for å drite seg ut, men gir alt når de skal lære seg noe helt nytt. Uredde kaster de seg ut i alle øvelser Drillo serverer med en innsats selv supertreneren imponeres av.

Disse gutta har verken hatt interessen for eller spilt noe særlig fotball før, men Drillo visste de likevel hvem var da de traff ham. Men ikke på grunn av hans bragder på fotballbanen. De hadde alle spist Drillo-isen.

På en av treningene dukker Thomas opp med en t-skjorte fra midten av 1990-tallet. Den har han fått av søsteren sin som jobbet på Narvesen da Drillo-feberen herjet i Norge. Se Drillos reaksjon når han ser t-skjorten her:

274895

Nysgjerrig på serien? Her ser du den første episoden - helt gratis.

«Back to basics»

Det gikk fort opp for Drillo at han måtte begynne helt fra scratch med gutta. Det ser enkelt ut på TV, men for gutta i «FK Zebra» kan til og med skudd på åpent mål by på problemer.

Drillo mente også at gutta var litt i overkant pinglete da han begynte å spille fotball, noe som førte til mange baklengsmål i kampene. Han visste for øvrig råd, og viet en hel trening til taklinger for å få frem hardhausene i gutta. Det ble blod, svette, klabb og babb... Se videoene her:

270626

271199

Fra fotballhelter til sangstjerner

Men det er som sagt ikke bare fotball som inngår i Drillos forvandling.

- Et hvert lag med respekt for seg selv må ha en låt, sa han og sendte gjengen rett fra banen og inn i studio.

Og enhver fotballsang med respekt for seg selv har en musikkvideo. Du har vel ikke glemt «Alt for Norge» med det norske fotballandslaget på 1990-tallet?

Her kan du se hvordan låta ble til og den endelige musikkvideoen.

271989

269040