pausasyl
pausasyl

Gir penger til asyl-ungdom

Ole Paus donerer royalinntektene fra sin nye bok til asylmottaket på Hvalstad der en somalisk gutt ble skutt tidligere i høst.

Ole Paus er for tiden aktuell med boken "Fortellingen om Josef". Paus har reist rundt i landet og brukt Josef sin historie i brokker og biter lenge, etter hvert ble det en forestilling som het "Josef og jeg". Nå har Josef sitt liv blitt en bok.

- Det står lite om Josef i Bibelen, Maria har fått sin plass, men Josef det er som om han aldri skulle vært der, forteller den kjente satirikeren.

Forfatter-inntektene fra boken har Ole Paus donert bort til transittmottaket på Hvalstad. Mottaket tar i mot enslige mindreårige asylsøkere og fikk mye oppmerksomhet tidligere i høst da en 16-årig somalisk gutt ble skutt i magen mens han lå og sov.

- Jeg håper at pengene kan brukes til at barna får gå mer på kino, teater og fotballkamper, at de skal bli lykkeligere barn i Norge etter alt det grusomme de har opplevd i et annet land.

Torsdag klokken 08.50 er Ole Paus gjest host God morgen Norge, for å fortelle mer om Josef, den glemte bifiguren i Bibelen.