Kurt Westergaard
Kurt Westergaard

Muhammed-tegner angriper kristne

Nye streker fra mannen som pådro seg millioner av muslimers vrede.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den danske avistegneren Kurt Westergaard lever fortsatt under beskyttelse etter at hans karikaturer av profeten Muhammed ble offentliggjort.

Muhammed skal ifølge den muslimske tro ikke avbildes. Tegningene vakte voldsomme reaksjoner i den muslimske verden. Danske flagg ble brent og en ambassade ble påtent.

Kritiserer kristendommen

Westergaard lar seg imidlertid ikke kneble. Han bidrar med illustrasjoner i den ferske boken «Groft Sagt» av islam-kritikeren Lars Hedegaard.

En av tegningene forestiller Adam og Eva, hvor Skaperen sier til kvinnen: «Her er så forstanden. Du må selv finne ud af at bruge den!»

Kurt Westergaard forklarer til avisen B.T. at tegningen er en kommentar til kristendommens kvalitet, at den er kritisk overfor alle religioner.

- Tegningen viser at kvinnen selv må lære å bruke hjernen, sier Westergaard.

Se tegningene hos B.T.

Ytringsfrihet

En annen tegning viser Hitler med en dynamittgubbe stikkende ut av hodet, som er tegnet som en jordklode. Tegningen spiller på imamen Abu Laban, som sto i spissen for danske muslimers prtotest mot publiseringen av Muhammed-karikaturene.

- Jeg kan ikke kontrollere hvordan tegningene blir brukt. Bomben i turbanen ble jo brukt politisk både innenlands og utenlands. Det har jeg ingen innflytelse på. Men for meg handler dette fortsatt om ytringsfriheten, sier den 73-årige tegneren.