potet
potet

Reaksjoner etter potetinnslag

Forrige uke fortalte «Hjelpekorpset» at tråden på potetposene ikke er til å åpne posene med. Dette har ført til seer-reaksjoner. Les noen her!

For et engasjement! Veldig mange som har skrevet til oss etter innslaget om potetposer. Vi er veldig glade for at så mange er opptatt av å rette på det som måtte være feil og tusen takk til alle som er har sendt oss tips og hint til hvordan vi skal forholde oss til disse posene med en sterk tråd knyttet i toppen.

Tydelig at Bama har noen som kan hjelpe dem med posemysteriet.

Hilsen Solveig og Helén

Se «Hjelpekorpset» på TV 2 torsdager klokken 20.00!

Besøk Hjelpekorpsets nettkontor her.

Vi har samlet et lite knippe svar fra dere her:

Reaksjon 1:
DET ER MULIG Å ÅPNE POTETPOSEN MED TRÅDPATENTEN!!! Pappa er bonde og så lenge jeg kan huske har vi åpnet såkornposene med akkurat den samme patenten som på potetposen. Jeg husker godt den dagen pappa lærte meg å åpne disse posene, det er rett og slett å dra i riktig snor så "rakner tråden" (på den ene enden av tråd systemet er det en liten løs tråd, denne må fjernes og så er det bare å trekke i vei). Jeg åpner alltid potetposene på denne måten og Bama mannen har noe å lære av meg og pappa!

Hilsen Maria

Reaksjon 2:
Jeg tenkte bare jeg ville si i fra om at potetposen åpnes i den korte enden hvis man kutter helt inntil posen på den korte siden så åpnes den helt lett, trådene bare detter av!

Hilsen Silje

Reaksjon 3:
Mulig snoren ikke fungerer på Bama sine produkter, men på dyrefor fungerer snoren... Kanskje Bama må søke hjelp hos Felleskjøpet :)

Hilsen Bengt.

Reaksjon 4:
Jeg vet hvordan de skal åpnes :P Først tvinner du opp de to trådene på EN side, . du må tvinne den opp helt inn. så drar du i disse to trådene og så er posene åpnet :D

Reaksjon 5:
Sitter å ser på at dere skal åpne en pose poteter og blir fortalt at tråden bare er tull. Dette er feil , hvis dere pirker frem den korteste ende og finner enden er det bare å trekke idenne. Dette har jeg gjort i mange år, og prøvde det igjen akkurat nå for å være sikker. Sorry men dere er blitt lurt og prøver også å lure forbrukerne.

Hilsen Jon

Reaksjon 6:
Ikke no spørsmål i grunn, men det dærre me "potetsekkåpnegreia" irriterte meg. Jeg kjøpte en sekk, dro i en snor (den riktige selvfølgerlig)... Å gjett hva som skjedde a??

Hilsen Glenn

Reaksjon 7:
Hei. Jeg har i flere år hatt sommerjobb på oppdrettsanlegg, der noe av arbeidet består i å gi mat til fisken i fra sekker med akkurat en slik lukkemekanisme. Det raskeste er selvfølgelig å bare åpne den med kniv, men jeg lurte selv på om hva denne tråden var til, siden vi ikke brukte den for å åpne sekken. Da fikk jeg svaret fra min sjef at denne tråden faktisk ER til å åpne sekken! Jeg husker ikke akkurat teknikken, men man skal begynne med den korteste enden av tråden, og der skal man fjerne en liten (ca 5mm) "blokkeringstråd", deretter skal man åpne en løkke i samme ende, for så å bare dra i de to enkelttrådene man nå har, og da løsner hele tråden og posen blir åpen! Særdeles tilfredsstillende når noe så komplisert åpner seg lett som ingenting!

Jeg vet ikke hvor god research som ble gjort på dette spørsmålet, eller hvorfor personen dere ringte ikke visste bedre, men tråden er for å åpnes, og det finnes en teknikk for dette!! Synes Norges befolkning fortjener å vite sannheten om denne rariteten som vi omgås nesten hver dag, og som nesten aldri blir brukt som den skal!

Håper virkelig dere vil vurdere å ta opp igjen dette spørsmålet, det

fins garantert folk der ute som vet mer om dette!

Mvh Rune

Reaksjon 8:
Jeg er oppvokst på gård der jeg nesten daglig åpnet forsekker. Da også med tanke på at gjenbruk var viktig, så ble ikke sekken åpnet med kniv eller saks. Ved bruk av en spiker så kan sekken åpnes ved å kutte tråden inne ved den ene enden av sekken, slik at tråden rakner (sømmen rakner). en kan da bare trekke tråden lett av sekken. Det er en litt forskjellig teknikk om sekken er sydd med en eller to tråder.

Sekken er da like hel og kan gjenbrukes til mye. Store forsekker kan brukes til saueull, vedsekk, søppelsekk. Små sekker kan brukes til husholdningssøppel. En sparer miljøet. Så kjære hjelpekorps åpne sekken riktig og spar miljøet.

Mvh Egil Inge

Reaksjon 9:
Heisann jenter!

Jeg så siste program på torsdag, og jeg syns nesten det var litt rart att dere ikke klarte å åpne potetsekken uten å bruke saks. Dette er da virkelig ikke noe problem! :)

Midt på sekken er det som regel ett lite hakk, begynn der og riv rett ned til tråden og litt lenger. Da får du lett ett hull ved tråden hvor du bare kan rive rett ut som en potetgullpose! Lett som bare det! :)

Hilsen Herman -også fra Valdres :)

Reaksjon 10:
Tenk det? sitte på tv i beste sendetid og servere løgn. sekker med trådknytting kan åpnes. ta kontakt med nærmeste landbrukshandel..... så det så...

Hilsen Trond.

Reaksjon 11:
Jeg vil bare komme med en opplysning angående tema om åpning av potetsekker, försekker. Det er veldig lett å åpne en slik pose/sekk uten å bruke saks. Dette har jeg gjort mange ganger. Man river bare av den ene langsiden av det papiret som stikker opp på toppen. Dra posen lett fra hverandre. Vips så får du opp posen uten saks. Veldig enkelt !

Ingvild.