- Jeg skulle hørt på kona

George W. Bush angrer på flere ting han har sagt som president.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

George W. Bush er fremdeles USAs president, men har allerede startet en gjennomgang av sin egen tid som president.

- Jeg angrer på enkelte uttalelser jeg aldri skulle ha sagt, sier Bush i et intervju med CNN.com.

Blant annet er han ikke så begeistret selv for utsagn som «død eller levende», som var rettet mot Osama bin Laden etter 11. september 2001, eller «bare la dem komme».

- Min kone minnet meg på at, «hei, som president i USA må du være forsiktig med det du sier», sier Bush i intervjuet.

Irak-krigen
I 2003 ble presidenten kritisert for sin uttalelse rettet mot opprørerne i Irak, da han sa «Det er enkelte som tror at forholdene er slik at de kan angripe oss der. Mitt svar er, bare la dem komme.» Under intervjuet, som fant sted tirsdag og etter en tale han holdt for markeringen av Veteranenes dag i USA, angrep han den uttalelsen. Bush sier han også skulle ønske han 1. mai 2003 ikke hadde stått foran et flagg med påskriften «Oppdrag utført», om bord skipet USS Abraham Lincoln, der han erklærte kamphandlingene i Irak for over.

- For enkelte signaliserte det (flagget) at jeg mente at krigen var over, noe jeg ikke gjorde. Men uansett så signaliserte det feil budskap.

Bush fortsatte intervjuet med å si det også er mye han er stolt over i løpet av sin presidentperiode.

- Jeg er stolt over å være leder for et folk som er så lite egoistiske og så modige at de melder seg frivillig for å tjene landet i krigstid.

Obama-møte
Presidenten tok også opp møtet han hadde tidligere i uken med landets neste president, Barack Obama. Han beskrev atmosfæren da de to møttes som avslappet. Ifølge bush var Obama spesielt interessert i hvordan hans to døtre ville passe inn i Det hvite hus.

- Det var interessant å se ham gå opp trappene. Han ville se hvor de to små jentene hans skulle sove. Tydeligvis er dette en fyr som vil tilføre en følelse av familieliv inn i Det hvite hus, noe jeg håper Laura og jeg også klarte, sier Bush.

Han skulle ønske John McCain hadde vunnet valget, men mener likevel at Obama vil bli en god president for USA.

Les: Obama på besøk i sitt neste hjem

Les også: - Bush er rasende på Obama

Vil skrive bok
George W. Bush drar tilbake til hjemstaten Texas når presidentperioden er over 20. januar. Ifølge han selv skal han muligens skrive en bok.

- Jeg vil at folk skal vite hvordan det var å ta enkelte av avgjørelsene jeg måtte ta. Med andre ord, hvordan var det akkurat da? Og jeg har hatt en av de presidentperiodene da det har vært mange vanskelige avgjørelser å ta, og jeg ønsker at folk skal vite sannheten om hvordan det var å sitte i det ovale kontoret, sier Bush.