selvmordsbomber2_680
selvmordsbomber2_680
selvmordsbomber_680 (Foto: CBS)
selvmordsbomber_680 (Foto: CBS)

Vet han straks skal dø

Få minutter etter at dette bildet er tatt sprenger den unge gutten seg selv i lufta. Den oppsiktsvekkende videoen skaper fortvilelse i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Påtroppende president Barack Obama har varslet økt innsats i Afghanistan, og ønsker å dra inn flere land for å skape stabilitet i regionen.

- Obama bør trekke inn Kina, India og Iran for å sikre at alle er en del av løsningen, sier Karin von Hippel ved Centre for Strategic and International Studies til TV-stasjonen CBS.

Skal knuse motstanderne

I det krigsherjede landet har angrepene mot vestlig sikkerhetspersonell økt kraftig det siste året.

Taliban-leder Mullah Omar har stilt krav om full tilbaketrekking av Nato-tropper i Afghanistan - og truer med at soldatene ellers vil møte samme skjebne som sovjetiske styrker på 1980-tallet.

Ofrer livet for å bli martyr

I en video CBS har fått tak i ser man en ung gutt som tar farvel før han setter seg inn i en bil full av sprengstoff. Gutten har sannsynligvis bakgrunn fra en av madrasskolene i Pakistan. Oppdraget er enkelt, og han er lovet at innsatsen vil bli belønnet.

(Saken fortsetter under bildet.)

selvmordsbombe_680 (Foto: CBS)
selvmordsbombe_680 (Foto: CBS)


I videoen ser man hvordan gutten kjører den slitte Toyta Landcruiseren nedover den smale fjellveien. To amerikanske patruljebiler er på møtende kurs.

Angrepet skjer bare noen mil øst for hovedstaden Kabul.

Videoen, som har blitt sendt på amerikansk fjernsyn, har vakt sterke reaksjoner.