Bob Hoskins og Cher
Bob Hoskins og Cher

Cher i romantisk komedie

Fru Flax (Cher) er en enslig mor som alltid roter seg bort i håpløse menn. Hver gang de ulike kjærlighetsforholdene ikke fungerer, flytter hun ganske enkelt videre til neste by - med de to døtrene på slep.

Fru Flax sine to døtre, tenåringen Charlotte (Winona Ryder) og lille Kate (Christina Ricci), blir drevet til vanvidd av morens utsvevende levesett. De har sjelden gått lenge på samme skole, aldri hatt mange venner eller opplevd hvordan det er å leve et normalt liv.

Flytter igjen
Etter nok et mislykket forhold, er den lille familien på flyttefot igjen, og denne gangen ender de opp i Massachusetts. Her treffer Charlotte den unge kjekke Joe (Michael Schoeffling). Han jobber som altmuligmann for et nonnekloster som ligger rett over veien. Charlotte er tiltrukket av nonnenes stille levesett og romantiske kyskhet, men samtidig blir hun enda mer tiltrukket av den erfarne og spennende Joe.

Sitt første kyss
Livet endrer seg også for fru Flax. På det nye hjemstedet blir hun oppvartet av den jordnære skoselgeren Lou (Bob Hoskins). Han finner ut at fru Flax og døtrene hennes trenger en innføring i hvordan man lever på normalt vis. Samtidig som Lou lykkes med sine forsiktige fremstøt overfor fru Flax, opplever Charlotte en krise i livet - hun får sitt første kyss.

Se filmen "Mermaids - Hvordan selge sko til en havfrue" på TV 2 Zebra søndag 16. november kl. 20:00.