Ku Klux Klan leder Raymond Foster og et av emblemene.  (Foto: WWL/CBS)
Ku Klux Klan leder Raymond Foster og et av emblemene. (Foto: WWL/CBS)

Ku Klux Klan-leder drepte kvinne

Raymond (44) skjøt og drepte kvinnen da hun forsøkte å forlate Ku Klux Klanseremonien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvinnen var rekruttert til rasistorganisasjonen via internett, og var i ferd med å bli formelt opptatt som medlem under en seremoni i et skogholt i Sun i Louisiana. Da hun ba om å få forlate seremonien, ble hun skutt og dumpet i en veigrøft flere kilometer unna, tror politiet.

Åsted Louisiana (Foto: WWL/CBS)
Åsted Louisiana (Foto: WWL/CBS)

Åtte siktet

Etterforskerne har funnet våpen, flagg og flere av de karakteristiske klankappene i skogholtet der de mener seremonien ble holdt.

Politiet mistenker den 44 år gamle lederen for klangruppen, Raymond Foster, for å ha utført drapet. I tillegg er syv andre, fem menn og to kvinner mellom 20 og 30 år, siktet i saken. Flere av disse skal ha førsøkt å hindre etterforskningen, blant annet ved å brenne bevismateriale.

- IQ-nivået på personene i denne gruppen er ikke imponerende, for å være forsiktig, sier Jack Strain, den lokale sheriffen.

Jack Strain Sheriff St. Tammany (Foto: WWL/CBS)
Jack Strain Sheriff St. Tammany (Foto: WWL/CBS)

- Idioter

Strain, sier kvinnen ankom Slidell i Louisiana i forrige uke. Der skal hun ha blitt møtt av to personer med tilknytning til Ku Klux Klan-gruppen. Siden ble hun tatt med til det avsidesliggende området hvor ritualet skulle holdes. Sun i Louisiana ligger rundt 100 kilometer nord for New Orleans.

Ifølge politiet skal den lokale klangruppen gå under navnet "Dixie Brotherhood".

- Jeg kan ikke forestille meg at noen kan føle seg truet av disse idiotene, sier sheriff Strain.

Slavereformer

Ku Klux Klan var opprinnelig en organisasjon opprettet av sørstatsveteraner i 1865, men ble oppløst i 1880. Formålet med KKK skulle være å hindre reformer som ble påtvunget sørstatene angående behandlingen av tidligere slaver.

Ku Klux Klan gjenoppsto i 1915, og ble da en rasistisk organisasjon med fire millioner medlemmet på det meste på 1920-tallet.