koskos
koskos

Vegetargryte

Med couscous.

1 rødløk

2 fedd hvitløk

1 frisk chilipepper

1/2 ts ingefær

4 gulrøtter

3 ss olivenolje

1/2 squash

2 1/2 dl grønnsaksbuljong

1 boks hakkede tomater

1 boks kikerter (hermetiske)

1 dl rosiner

1/2 ts kanel

salt og pepper

Couscous:

500 g couscous

5 dl vann

1 ss olje

1/2 ts salt

2 ss persille

2 ss koriander

Skjær løk i ringer.
Finhakk hvitløk og chilipepper.
Skjær gulrøtter og squash i tynne staver.
Varm oljen i en sauteringspanne/panne med høye kanter.
Fres løk, hvitløk, chillipepper og ingefær til løken er blank/mør.
Tilsett gulrøtter, buljong og tomater og la det koke i ca 10 min.
Tilsett squash, godt avrente kikerter og rosiner og kok opp.
Smak med kanel, salt og pepper.Kok opp vann med olje og salt i en kasserolle.
Tilsett couscousgrynene og la dem svelle under lokk i ca 5 min.
Tilsett finhakkede urter og rør rundt og løft på grynene slik at de blir luftige og fine.

Her ser du mer: 274825

Flere oppskrifter fra Wenche finner du på artoftaste.no