Vidar1
Vidar1

NRK-kjendis i nabokrangel

Den kjente tv-personligheten er i veikrangel på Tjøme.

Vidar Lønn-Arnesen er kjent fra en rekke radio og tv-programmer på NRK. Nå markerer han seg på en annen arena, i det han har havnet i en omstridt krangel om en hyttevei på Tjøme i Vestfold.

Nei til vei

Vidar Lønn-Arnesen og de andre hytteeierne på Tjømekollen vil ikke åpne for mer trafikk gjennom området, og de har gitt et blankt nei til eierne av fem ubebygde tomter ved Mågerø som ønsker en adkomstsvei til hyttene via hyttefeltet til Lønn-Arnesen og co.

- Det er flere grunner til at disse hytteeierne ikke skal ha tilgang til denne veien. Blant annet er dette en vei 31 hytteeiere har betalt for. Vi vedlikeholder veien og har utgifter knyttet til den, forteller Lønn-Arnesen til Dagbladet.

Rådmannen foreslår derimot at politikerne skal si ja til at tomteeierne, slik at de kan foreta en ekspropriasjon for å sikre seg utvei. Forutsetningen er da at tomteeierne selv står for prosessen og at kommunen ikke får utgifter.

- Nå er vi lei

- Rådmannen skyver ansvaret over på hytteierne for å slippe kostnader og krangelen. Vi har kjempet for denne veien i over 20 år, og nå er vi lei, fortsetter Lønn-Arnesen som leder Tjømekollen vel.

Lønn-Arnesen er innstilt på å ta krangelen til retten om nødvendig, men da kan en reguleringsplan fra 1986 felle ham og resten av vellet: I reguleringsplanen fastslås det nemlig at tomtene i øst skal ha adkosmtvei via det etablerte hyttefeltet på Tjømekollen. NRK-profilen mener det likevel ikke er et gyldig argument, da kommunen i 1986 ikke tok hensyn til at veien var privat.

Saken avgjøres i kommunestyret 10. desember.

Flere kjendisnyheter? Sjekk ut «God Kveld, Norge» og følg med på TV 2 lørdag kl.22.15!