Tor Fløysvik (Foto: Thomas Reisæter)
Tor Fløysvik (Foto: Thomas Reisæter)

- Siri burde vært i finalen

Dommer Tor Fløysvik skulle gjerne sett Siri Kalvig i «Skal vi danse»-finalen på fredag.

Tor Fløysvik lot seg imponere av Storm-gründer Siri Kalvig i «Skal vi danse».

Hvis han kunne velge en tredje finalist ved siden av Lene Alexandra Øien og Tore André Flo hadde valget vært enkelt.

- Definitivt Siri Kalvig. For hun har vært den beste danseren i denne sesongen. Det kan være publikum mente hun manglet andre kvaliteter siden de stemte henne ut, men hun var den beste danseren.

Les mer: Her er dommerne

- Tore Andre har god appell

Tore André vil at publikum skal bli provosert over dommernes tilbakemeldinger og dermed stemme på han.

Men Tor har også mye positivt å si om dem som virkelig kom til finalen.

- Styrken til Tore André er at han har en god musikalsk følelse. Han bruker føttene veldig bra, har god appell og får fram uttrykket i dansene på en god måte.

- Hvilke svakheter har Tore André?

- Det kosmetiske. Han har ikke det jeg kaller en vakker og funksjonell dansefatning. Med dansefatning mener jeg bildet du ser fra magen og opp.

Les mer: Glamorøst kjendisdrama

- Lene Alexandra er effektiv

Lene Alexandra håper nok vi dommerne skal påvirke publikum med gode tilbakemeldinger slik at hun får flere stemmer.

Lene Alexandra gikk rett til finalen og fikk desidert flest dommerpoeng.

- Hun har satt seg veldig godt inn i selskapsdansteknikk. Lene Alexandra er seriøs og går i dybden i faget. I standarddansene har hun vært flink til å bruke det hun har lært - og hun har vært effektiv. Hun har gode bein og god overkropp.

- Hvilke svakheter har Lene Alexandra?

- Latinamerikanske danser. Hun danser med vekten for langt bak. Når vekten ikke er riktig får du ikke fullført bevegelsene skikkelig.

Les mer: Klart for finale

Skal vi danse finale (Foto: Thomas Reisæter)
Skal vi danse finale (Foto: Thomas Reisæter)

Overraskende utvikling

Tor uttalte tidligere at nivået på årets dansere var det høyeste av alle de fire sesongene programmet hadde gått.

Nå er han ikke like sikker.

- I begynnelsen trodde jeg det var høyere og jevnere enn tidligere. Men så fikk vi enkelte overraskende utslag slik at bildet forandret seg. Hadde Sigurd Sollien kommet langt kunne nok de bedre danserne vært med lenger også. Alle sesongene har hatt med en slik person, ta for eksempel Finn Schøll, Steffen Tangstad, og Esben Esther Pirelli Benested. De fungerer som en magnet som ikke danser, men som trekker oppmerksomhet allikevel.

Og den respekterte dansedommeren har flere han gjerne skulle hatt med videre.

- Jenny Skavlan, Hanne Krogh, Tor Endresen og Siri Kalvig forsvant ut av konkurransen for tidlig i forhold til dansekvaliteten de hadde. Flo, Gaute og Sigurd lå lavest i poeng i de første rundene, men to av dem kom jo langt, poengterer Tor.

Les mer: Guri styrer unna netthets

Vil være med videre

Allikevel ville han ikke forandret konseptet i «Skal vi danse».

- Jeg synes vår dømming har nok å si i konseptet slik det er i dag. Det er spennende at publikum også får være med å bestemme.

- Hva er viktigst - underholdningsverdien eller danseferdighetene?

- Begge deler. Danseferdighetene er en del av underholdningen. God dans gir underholdning. Kjendiser og verdensmestre i andre felt som kommer inn gir dansesporten et ansikt. Folk trodde det var noe stivt, sminket og rart før «Skal vi danse». Når rollemodeller kommer inn og danser får det et mer jordnært preg.

- Blir du med videre hvis TV 2 bestemmer seg for en ny sesong?

- Jeg synes det er skittgøy å være med, det har jeg sagt hele tiden. «Skal vi danse» er så gøy, spennende og uforutsigbart.

Les mer: Trener åtte timer om dagen

Hvem vinner finalen?

- Det tror jeg ikke noe om. Mange har prøvd seg på synsing. Finn Schøll har tatt feil hver gang. Han mente at ingen andre kunne vinne enn Mikkel Gaup. Trond Harr er dommerklovn i Se og Hør - han har uten unntak tatt feil hver eneste gang. Det er helt umulig å vite hvem som vinner finalen, understreker Fløysvik.

Fløysvik mener dagsformen kan avgjøre finalen.

- Vi dommerne dømmer det som skjer på fredag. Danserne er ustabile og nervøse. De presterer forskjellig fra dans til dans på en kveld og fra uke til uke. Det er nok en av grunnene til at jeg synes dette er så gøy. Som dommer kan vi ikke være forutinntatt. Men Lene Alexandra har lagt sin mal på dommersiden. Tore Andrés fordel er publikumssiden - han legger tyngden der. Begge har bygget sitt renommé i denne konkurransen og det ville vært dumt å forandre det i finalen.

Fredag klokken 19.30 ser du finalen i «Skal vi danse».

Les alt om «Skal vi danse» her.