INTRIGER: Det går hett for seg mellom Ragnhilds friere Morten og Håvard.
INTRIGER: Det går hett for seg mellom Ragnhilds friere Morten og Håvard.

Dette gikk galt

Morten Eriksen valgte å reise hjem fra gården til Ragnhild i går. Les hva som skjedde.

Det har ikke bare vært idyll for frierne på gården til Ragnhild Strømmen den siste tiden. Da kampen om bondens hjerte tetnet til, ble det også gnisninger blant frierne. Morten Eriksen valgte å reise hjem, til tross for at han ble invitert med videre. Årsak: Han orket ikke være med Håvard Hansen lenger.

- Jeg orket ikke være i samme hus som Håvard lenger, og da dro jeg, sier Morten til tv2underholdning.no.

Les også: Konflikt på gården

Ga Ragnhild et ultimatum

Morten hadde en lengre prat med Ragnhild på valgdagen. Selv om han følte han forklarte ganske tydelig, føler han ikke at budskapet nådde frem.

- Jeg hadde sagt til Ragnhild at jeg ikke kunne være i samme hus som Håvard. Jeg burde sagt det i klartekst heller, at enten sender du han hjem eller så sender du meg hjem.

Les også: - Dette er helt sykt

Tok betenkningstid

Da Ragnhild valgte både Håvard og Morten, klarte ikke sistnevnte å svare umiddelbart om han ville fortsette med å jakte på kjærligheten. Etter litt nøling uttalte han at han ville forsøke én gang til – men senere ombestemte han seg og reiste hjem.

- Da jeg kom ut, slo det meg: Vi avslutter mens leken er god, sier Morten.

Det var under praten med Ragnhild i etterkant av valget at den viktige beslutningen ble tatt.

- Jeg prøvde å fortelle henne det, men hun hørte ikke helt på det, og da bestemte jeg meg for å dra.

Var det riktig av Morten å gi seg? Si din mening nederst i saken!

Ville ikke skape konflikt

I media har valget hans om å reise fra gården blitt sett på som en dramatisk konflikt. Det var aldri meningen fra Mortens side at det skulle bli slik.

- For min del skulle det ikke være noen stor sak. Jeg ville bare kutte ut. Jeg følte at jeg var problemet. Jeg er ikke ute etter å skape konflikt, sier han til tv2underholdning.no.

Morten hevder videre at konflikten har litt mye blåst opp, på samme måte som den beryktede ølpraten.

- Det med øl kom litt galt fram. Det var jeg som hadde lyst på en øl, jeg ville ikke presse det på noen andre. Det har blitt litt feil fremstilt i media, sier han.

Håvard føler seg misforstått

Det er ikke bare Morten som føler mediapresset. Håvard føler også at fokuset på konflikten har blitt litt feil, og at det egentlig ikke var noen stor konflikt.

- Jeg hadde overhode ingen vonde ting å si om Morten. Vi hadde litt vanskelig for å kommunisere. Han feiltolket meg litt, men ellers vet jeg ikke, sier Håvard til tv2underholdning.no.

- Kom som et sjokk

Da Morten annonserte at han skulle dra, kom det som et sjokk på de andre på gården. For Håvard var det også nytt at han hadde blitt så feiltolket.

- Det kom som et sjokk at han tolket meg som han gjorde.

- Når forsto du var en stor årsak til at han forlot gården?

- Når han sa han måtte tenke på det, da fikk jeg en følelse av at det var meg det handlet om, og da tenkte jeg igjennom det. Jeg tenkte at jeg har en måte å fleipe på som han kanskje ikke har tatt helt rett. Det har blitt feiltolket, og det er synd, sier Håvard.

Han fikk aldri noen god forklaring fra Morten på situasjonen – annet enn at det var personligheten hans – Morten ikke likte.

- Det var vondt

Det kom som et sjokk på Ragnhild at Morten valgte å reise hjem. Hun var heller ikke komfortabel med hvor amper stemningen var blitt.

- Det var vondt at det ble slik det ble. Jeg mente at jeg hadde lagt det til rette slik at alle skulle bli sett. Det er synd at det blir en slik medmenneskelig konflikt, sier Ragnhild til tv2underholdning.no.

Hun er svært overrasket over Mortens drastiske beslutningen om å reise fra gården.

- Jeg var ikke forberedt på det i det hele tatt. Vi hadde en samtale tidligere på dagen, hvor han fortalte at forholdet dem i mellom var anstrengt, men at han plutselig dro. Det kom som et sjokk.

Kaos-dag

For de to gjenværende frierne på gården, var det tydelig at det hadde vært en dag utenom det vanlige.

- Det var merkbart at det hadde vært en dag med mange inntrykk. Håvard var tydelig merket av det. Jeg syntes ikke jeg hadde gjort noe galt. Det var en dag fylt med kaos kan du si, avslutter Ragnhild.

Les alt om «Jakten på kjærligheten» her!

Se hele programmet på TV 2 Sumo (abonnementstjeneste)