Superresultat av Løseth

Supertalentet Nina Løseth (18) oppnådde sitt beste resultat noensinne i verdenscupen.

Nina Løseth ble nummer fem og det er det beste resultatet hun har gjort noensinne. Hun traff godt i siste henget inn mot mål og plukket plasser i siste omgang.

Slo verdensmesteren
Løseth kjørte inn til en foreløpig ledelse da hun kom i mål i 2. omgang. Hun klarte blant annet å stå imot kjøringen til verdensmesteren Sarka Zahborska. Til slutt hadde hun kjørt ned til omgangens fjerde beste tid.

- Dette var kult. Jeg har slitt litt med at jeg har vært nervøs, men nå var jeg ikke det. Jeg er blitt mer vant med å starte tidlig, og jeg vet at jeg må gi gass hvis jeg skal bli blant de ti beste, sier Løseth til NTB.

Finske Tanja Poutiainen vant rennet foran østerrikske Marlies Schild. Rennet ble kjørt i Zagreb-Sljeme i Kroatia.

Femteplassen betydde også at den norske jenta slo den svenske stjernen Anja Pärson, som lå på fjerde plass etter første omgang.

Svært jevn
18-åringen fra Spjelkavik lå selv på 10.-plass etter førsteomgangen i fredagens verdenscuprenn. Men det var gode muligheter for å avansere siden det var meget jevnt.

Fra før var 12.-plassen i Spindelruv Mlyn sesongens beste resultat.

Løseth har vært usedvanlig stabil i slalåm denne sesongen. Hittil har hun fullført alle de sju slalåmrennene hun har kjørt i verdenscupen, og plasseringene har variert fra 12.- til 23.-plass. Men før rennet i dag hadde hun fem plasseringer mellom 12.- og 14.-plass.

Før dagens resultat var Løseths beste resultat sjuendeplassen i verdenscupfinalen i Lenzerheide i mars i fjor.

Her får du flere saker fra Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.