TerjeSoviknes
TerjeSoviknes

Søviknes er tilbake

Gamle sirkusartister glemmer sjelden sine kunster, og de lengter fort tilbake til manesjen. Terje Søviknes (Frp), var tilbake i manesjen i Landstingets sending fra Austevoll.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det er klart det trigger med tv-debatt. Når man lever med politikken 24 timer i døgnet, så lukter man sagmuggen når man blir spurt om å være med i tv-debatt, sier Os-ordføreren Terje Søviknes.

Utfordrer samferdselsministeren

- Jeg synes formen på Landstinget er spennende, at det ikke er gitt et spesifikt tema. Det blir spennende å høre hva folk er opptatt av akkurat nå. Jeg gleder jeg meg til å komme til Austevoll. Ikke minst gleder jeg meg til å utfordre samferdselsminister Liv Signe Navarsete, sier Søviknes.

I Landstingets panel fra Austevoll sitter samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp), ordfører Terje Søviknes (Frp), partileder Torstein Dahle (Rødt) og konstituert sjefredaktør i Bergens Tidende Trine Eilertsen.

Turbulent karriere

Mellom 1999 og 2001 var Søviknes nestformann i Fremskrittspartiet, og en fremadstormende rikspolitiker. Mange hadde sett for seg at kronprinsen skulle ta over etter daværende partiformann, Carl I. Hagen. Men slik skulle det ikke gå.

I januar 2001 trakk Søviknes seg fra alle politiske verv etter at det kom frem at han hadde hatt seksuell omgang med en 16 år gammel jente etter landsmøtet til Fremskrittspartiets Ungdom. Et samlet norsk pressekorps fikk blod på tann.

Søviknes fortsatte som ordfører i Os kommune, men trakk seg tilbake fra rikspolitikken. Nåværende partiformann, Siv Jensen, har uttalt at hun gjerne vil ha Søviknes tilbake. Nå vil han hjelpe partiet sitt med å gjøre et brakvalg neste år.

Til disposisjon for Frp

Søviknes lover å gjøre sitt for at Frp skal gjøre et godt valg til høsten, men han stiller ikke til valg som stortingsrepresentant.

- Jeg har gitt beskjed om at jeg ikke vil det i denne runden. Utfordringene er så store og spennende lokalt at jeg vil fortsette som ordfører i Os. Vi får heller se senere.

Men selv om ordføreren ikke står på valglistene til høsten, så vil han gjøre sitt for partiet.

- Det blir et spennende valg, og jeg kommer til å stille meg til disposisjon der partiet trenger meg, sier Søviknes.

Landstinget sender onsdag kl. 20 her på TV 2.

Meld deg på Landstinget her