Lene Alexandra og Tom_erik (Foto: Thomas Reisæter)
Lene Alexandra og Tom_erik (Foto: Thomas Reisæter)

Trener åtte timer om dagen

Slik skal Lene Alexandra slå Tore Andre Flo i finalen.

Lene Alexandra Øien og dansepartneren Tom-Erik Nilsen gikk rett til finalen forrige fredag. Dermed må de finne seg i å være favoritter. Men Lene hviler ikke på laurbærene av den grunn.

Det er kun knallhard trening som gjelder for den spreke artisten.

- Vi er i full gang med treningen før finalen førstkommende fredag. Vi trente seks timer lørdag, cirka åtte timer søndag og det samme i dag, skriver Lene i bloggen sin.

Det har vist seg at jeg er bedre i standarddansene, men jeg syns allikevel at latindansene er veldig gøy.

Les mer: Lene Alexandra er takknemlig

Liker tango

Fredag danser både Lene Alexandra og Tore André Flo tre danser. Finalistene konkurrerer i tango, samba og showdans.

- Jeg gleder meg utrolig mye til å danse Tango igjen. Da vi skulle lære Tango trodde jeg aldri jeg skulle klare å lære den dansen og jeg nærmest hatet den. Men jeg valgte å lære meg å bli glad i dansen, og nå elsker jeg Tango. Tango er helt klart en av mine favorittdanser, skriver Lene.

Les mer: Matprat med Danse-Lene

Mamma nektet Lene å turne

- Jeg hadde lyst til å begynne på turn da jeg var liten, men det fikk jeg dessverre ikke lov til av min mor. Hun argumenterte med at de var for mye trening, men jeg har jo alltid trent mye allikevel. Så i showdansen denne uken har vi lagt inn en del akrobatiske ting og jeg tenkte leke at jeg er en turner. Vi skal jo danse til Tina Turner med «Shake your Tail Feather», så det passer jo bra. Etter «Skal vi danse» er ferdig kunne jeg tenke meg å begynne på turn. Hvem sier at man ikke kan begynne på turn i en alder av 27? Jeg syns det virker som en utrolig spennende utfordring.

Les mer: Heier på hverandre

Lene har også valgt antrekk til fredagens finale.

- Vi har også valgt ut antrekk i dag. Jeg vil ikke røpe for mye. Vil det skal være en overraskelse til fredagen, men jeg kan røpe såpass som at jeg ikke skal ha en vanlig dansekjole i showdansen. Jeg skal jo være en del opp ned i dansen, så det var viktig for meg å ha et antrekk som fungerer til koreografien vi skal gjøre. Annerledes og komfortabelt, røper hun.

Se «Skal vi danse»-finalen på TV 2 lørdag klokken 19.30.

Les alt om «Skal vi danse» her!