Hester funnet på Årvoll i Oslo
Hester funnet på Årvoll i Oslo

Avslørte svensk dyresex-nettverk

Svensker møtes i hemmelig nettverk for å ha sex med hester, hunder og esler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved hjelp av skjult kamera har den svenske avisen Expressen avslørt et hemmelig dyresex-nettverk, som samles på flere steder i landet for å utnytte dyr seksuelt.

Ledes av direktør

Nettverket består av mellom 30 og 40 personer, og ledes av en tidligere direktør. Når de tror at ingen ser dem, samles nettverkets medlemmer til et omfattende og systematisk dyreplageri.

Expressen har konfrontert den angivelige lederen av nettverket, med avsløringen. 45-åringen innrømmer handlingene, men påstår at det ikke dreier seg om dyremishandling.

Skylder på dyrene

- Viser dyret det minste lille tegn på å ikke ha lyst, bakker jeg ut straks, sier han. Hovedmannen fortsetter med å forsvare aktivitetene ved å skylde på dyrene:

- De gangene jeg gjorde noe med hunden, var det hun som kom til meg og provoserte det frem. Ved senere anledninger ville hun ikke, og da bakket jeg ut.

"Ikke overgrep"

45-åringen innrømmer likevel at han som menneske har overtak på dyrene, men mener det ikke dreier seg om overgrep.

- Jeg vil aldri gjøre dyr noe vondt. Det er mange som sammenligner dyremishandling og dyresex. Det første er definitivt ulovlig. Og vi som holder på med dette, er ikke enige i en slik sammenligning.

Lærer opp hunder

I følge Expressen møtes nettverket på flere steder i Sverige, hvor de leier seg inn i lokaler under falskt navn for å ha sex med dyr.

Hundevalper skal også ha blitt avlet opp og oppdratt til å bli medlemmenes sexpartnere. I tillegg skal de ha produsert dyresex-filmer som har blitt videresolgt gjennom nettverket.

Den ekstremt tabubelagte legningen zoofili har i følge eksperter fått et kraftig oppsving takket være internett, og store mengder dyreporno er bare et museklikk unna.

"Ikke ulovlig"

En 67 år gammel venn av hovedmannen vil ikke snakke med avisen om saken, men ved en tidligere konfrontasjon forsvarte han den tabubelagte legningen sin.

- Ingen kan si at de som har sex med en hest gjør det mot hestens vilje. For hvis ikke hesten vil, sparker den bakover. Det er heller ikke ulovlig. Ikke selve akten.

Sex med dyr har lenge vært et omstridt tema i Sverige. Den svenske nasjonalforsamlingen har 14 ganger hatt saken oppe til avstemning, men hver gang har forslaget om et forbud blitt nedstemt.