Bjarte_680_tilnett (Foto: Frederik Arff)
Bjarte_680_tilnett (Foto: Frederik Arff)

Teatersjef blir countryartist

Bjarte Hjelmeland mener alvor når han har reist til Nashville for å spille inn en country-cd.

Skuespiller. Teatersjef. Sanger og plateartist. Bjarte Hjelmeland har et imponerende register. Nå starter han et nytt kapittel som countryartist.

– I mange år har jeg samlet låter som har hatt spesiell betydning for meg. Her er sanger av så ulike låtskrivere som Bob Dylan, Dolly Parton og Joan Armatrading, forteller Bjarte.

Sangene gjør han til sine egne med norske tekster. De fleste sangene har han selv skrevet tekst til, men også Edvard Hoem og Kari Iveland har bidratt.

Lyden av Nashville

– For å få den riktige klangen i musikken, valgte jeg å dra til Nashville. Nashvilles musikkmiljø sies å være det mest pulserende i USA i dag, og jeg har vært så heldig å få med noen av verdens dyktigste studiomusikere, sier Bjarte.

Blant studiomusikerne er Tom Bukovac (gitar), som har spilt med bl.a. Shania Twain, Carrie Underwood, Sheryl Crow og Keith Urban. David Hungate (bass) var bassist i Toto i deres storhetstid fram til 1982 (inkludert "Rosanna" og "Africa").

Al Perkins (steelgitar og dobro) har spilt på plater og turnert med storheter som The Rolling Stones, Bob Dylan, Leonard Cohen, Dolly Parton og Eagles.

Produsent er norsk-amerikaneren Leif Johansen, som bl.a. har produsert Jan Eggum, Silje Nergaard og den nye hit-cd-en til Rita Eriksen.

Elvis og Liberace i veggene

Innspillingen er gjort i studioet House of David – et studio med mye musikkhistorie i veggene: Her står Liberaces gamle flygel, klassikeren "Bette Davis Eyes" er innspilt her, og Elvis brukte studioet mot slutten av sin karriere.

Det er sågar gravd en hemmelig gang inn i studioet slik at "Kongen" skulle komme seg usett inn og ut for å arbeide i fred.

Solgte til platina

Bjarte har tidligere gitt ut cd-en "Barske børnerim" (2004) og "Lys i mørket" (2005) sammen med Mia Gundersen og Oslo Gospel Choir.

Sistnevnte cd solgte til platina (40 000 eksemplarer).