viktor (Foto: TV 2)
viktor (Foto: TV 2)

Viktor klarte testen!

Førerhunden Viktor klarte den store testen! Nå begynner det harde arbeidet.

God morgen Norge har i samarbeid med Norges Blindeforbund fulgt hvalpen Viktor fra førerhundskolen på Jar. Helt fra Viktor var valp har han jevnlig besøkt oss i God morgen Norge. Både seere og redaksjon har fått være med på hans møte med fôrvert, vi har fulgt ham gjennom kontakttrening og miljøtrening. Viktor har i våre sendinger hilst på politihester og vist oss at førerhund, det har han materiale i seg til å bli!

Testes for å vite om han kan bli førerhund

Viktor fyller snart to år og tiden har kommet for å finne ut om han virkelig er kandidat til å komme inn på Førerhundskolen. Førerhundtrener Nicolai Løvseth har den siste måneden testet Viktor i forskjellige situasjoner. Men hva er det Viktor testes i og hvilke situasjoner er det egentlig han må vise at han kan mestre?

Skytebanen

Den siste uka har vi fulgt Viktor og Nikolai gjennom deler av testingen. Victor klarte alle testene helt utmerket. Selv når det ble skutt med pistol, reagerte Victor som han skulle. - Han takler de forskjellige situasjonene kjempefint. Det sier Nikloai Løvseth til oss i God morgen Norge.

Se video øverst.

God morgen Norge følger Viktor fremover

Ja! Viktor har klart testen og vil fra dags dato starte trening sammen med førerhundtrener og makker Nicolai Løvseth. De skal i løpet av 8 måneder trene sammen og da vil Viktor sannsynligvis være klar for sin nye blinde eier. Vi i God morgen Norge skal selvsagt holde god kontakt med Nicolai og Viktor.