n knudsen (Foto: TV 2)
n knudsen (Foto: TV 2)

Spennende norsk design

I vår serie om norsk design følger vi nye norske talenter utover våren.

Designbibelen Wallpaper satte nylig Norway Says' nyeste produkt: Salt og pepperbøsser produsert for Muuto, på sitt cover. Det forteller litt om hvor mye som skjer i norsk design akkurat nå.

Vi i God morgen Norge ønsker å profilere norsk design og vi kommer til å ta for oss en rekke forskjellige unge norske designere fremover.

Petter Knudsen

I vår designserie har vi nå tatt turen til Bergen og møtt en spennede designer som heter Petter Knudsen. Han har måttet ta permisjon i sine masterstudier på Kunsthøgskolen i Bergen fordi etterspørselen etter hans design er så stor.

Han har blant annet laget lampen LOOP som har lys som kan brenne i 25 år før du må skifte pærer.

Se reportasjen i videovinduet øverst.

Wik&Walsøe

I Fredrikstad holder de to jentene bak navnet Wik & Walsøe til. De startet opp i 2006, og begge har gått på Esmod. Målsetningen er å produsere og utvikle unikt porselen med høy kvalitet.

Alv er et tema som går igjen, symbol på drømmer, håp og troen på det umulige. Les mer om designerne på www.wik-walsoe.no

291160

Runa Klock

Runa Klock er en ung jente som fremdeles er student. Hun har allerede rukket å få en knaggrekke: "Offside " satt i produksjon.

287090

Sweet Protection

Sweet Protection er et designfirma som holder til i Trysil. De produserer hjelmer og utstyr for snowboard og elvepadling.

283464

Vil du vite mer om norsk design og hvor du kan kjøpe produktene? Gå inn på purnorsk.no

Swims

287073

Vi ønsker selvsagt variasjon og vise hva som rører seg innen norsk design. I november fikk dere møte du to unge gutter som har utviklet kalosjer som er blitt ettertraktet over hele verden. Swims har også mottatt merket for god norsk design.

Les mer om Swims her

Cathrine Maske

Den første designeren vi presenterte var Cathrine Maske.

272897

Maske er en av de fremste glasskunstnere i Norge og hun jobber også med industridesign. Hun har laget serien "Kilde" for Magnor Glassverk.

Tips oss

Har du tips på designere vi bør trekke fram i God morgen Norge, tips oss på ehg@tv2.no